De multe ori, de-a lungul timpului, oamenii au observat că urletele câinelui preced cutremurele, iar acest lucru este dovedit și de știință. Așa se explică de ce vorbele din bătrâni spun despre câini că urlă a moarte și a nenorociri.

Poate că simțurile profunde și misterioase ale micilor patrupezi presimt unele evenimente dramatice precum incendiile, inundațiile, bolile grave ale stăpânilor sau moartea lor. Dar sunt prea puține dovezi în aces sens. Câinii pot urla și din alte motive, nu doar atunci când presimt o tragedie!

Conexiunea cu strămoșii speciei sale

Rasele vechi, care au o legătură mai strânsă cu lupii, precum câinii Akita, Shiba Inu, Malamut sau Husky s-a observat că au tendința să urle mai des. Este în instinctul lor să își cheme semenii, să se adune în haite, să se apere sau să vâneze, așa cum făceau strămoșii lor cu veacuri în urmă.

Câinii urlă uneori când le este dor de familie

Atunci când se află departe de familia lor, de oamenii lângă care au crescut, când stăpânul este departe și nu îl văd o vreme, este posibil ca urletele câinelui să fie legate de absența lor și de nevoia lui de a se reuni cu familia.

Câinii care sunt lăsați singuri acasă ore întregi în fiecare zi suferă de anxietatea de separare și în acest caz este posibil să urle des, spre disperarea vecinilor. Cea mai bună soluție este să petreci mai mult timp cu el și să îl scoți la plimbări lungi și dimineața și seara.

Dacă vrei un câine loial, poți citi despre caracteristicile câinilor din rasa Schnauzer, Terra Nova sau Samoyed.

Urletele câinelui, legate de sirene, claxoane și zgomote puternice

Mulți câini intră în alertă când aud sirene sau zgomote puternice și ciudate pentru ei, cum ar fi o bormașină sau trompeta copiilor. Pentru ei sunt semnale de pericol și este firesc să urle, de teamă și de nevoia de a-și chema semenii aproape.

Câinii urlă când se trezește instinctul de vânător

Prin parcuri, când văd o veveriță, sau prin curtea bunicilor unde sunt multe animale mici, numai bune de vânat, un câine poate avea dintr-o dată un comportament mai agresiv. În acest caz se trezește în el instinctul de vânător, mai ales la rase precum Beagle, Basset sau Foxhound și începe să urle.

El își avertizează stăpânul că este vremea să iasă la vânătoare.

Semn de boală

Câinii bolnavi, neglijați, încuiați într-un spațiu departe de familie sau de lume, pot începe să urle de neputință și de durere.

Dacă și câinele tău începe să urle din senin, fără să fie neapărat neglijat, urmărește cu atenție diverse semne care ar putea indica faptul că nu se simte bine, că are anumite dureri sau un disconfort.