1. Medicamentele

Poate că nu se strică într-o zi sau două, dar, dacă le uiți în mașină o perioadă mai lungă de timp, cu siguranță nu vor mai avea efectul ințial. Este indicat să le arunci și să îți cumperi altele.

2. Laptop-ul, tableta și alte gadget-uri

Dincolo de faptul că sunt scumpe și că pot ”invita” hoții să îți spargă mașina, micile aparate electronice nu trebuie să stea în soare, în mașină. Temperaturile ridicate pot deteriora cristalele lichide ale ecranelor sau alte componente delicate.

3. Crema de soare

În mod surprinzător, ingredientele active din cremele solare devin inutile dacă sunt ținute la temperaturi prea ridicate. Dacă uiți crema în mașină câteva zile, nu mai ai ce face cu ea. Nu te va mai proteja de razele ultraviolete.

4. Sticlele de plastic cu apă sau suc

Deși rezultatele nu sunt absolut sigure, studiile din ultima vreme au făcut legătura dintre chimicalele toxice din plastic, precum BPA și ftalații, cu apariția cancerului. Iar substanțele nocive din recipientele din plastic trec mult mai repede în apă sau în mâncare, dacă stau la temperaturi ridicate.

5. Ochelarii de soare

Mașinile moderne sunt dotate cu compartimente speciale pentru ochelarii de soare, poziționate deasupra șoferului. Sigur că sunt la îndemână, dar dacă stau prea multe zile în soare, căldura poate deforma lentilele și ramele ochelarilor.

sursa foto: Shutterstock