CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Particulele albe din apa pe care o bei pot apărea chiar și în cele mai curate pahare. Ele pot apărea și în apa de la robinet, chiar dacă este filtrată cu un filtru bun, dar și în apa plată sau în apa minerală.

Particulele albe din apa minerală apar cel mai des pentru că este sunt de fapt săruri de minerale, săruri de sodiu sau de calciu.

Sărurile minerale din apă se absorb mai ușor

Dacă ai un filtru bun la robinet, nu te grăbi să arunci apa chiar dacă observi particulele albe ca niște fulgi cum se adună la baza paharului.

Nu toate filtrele rețin particulele mai mici de săruri minerale. Și nici nu trebuie. Zilnic avem nevoie de săruri de magneziu, de sodiu și de calciu pentru sănătatea organismului. Iar sărurile minerale din apă se absorb cel mai ușor.

Pe de altă parte, acești fulgi pot apărea când filtrele de apă nu mai filtrează corect apa. În acest caz, filtrele trebuie schimbate sau curățate temeinic.

Particulele albe din apa îmbuteliată

De multe ori, în sticlele cu apă plată sau apă minerală se pot observa aceste particule mici și albe. Ele apar în general la schimbări mari de temperatură. Spre exemplu, dacă sticlele au fost transportate pe timp de iarnă într-o mașină în care erau temperaturi foarte scăzute și apoi se încălzesc pe rafturile magazinelor, pot apărea acești fulgi albi la baza sticlelor.

Vara, poți vedea acești fulgi mici și albi după ce ai pus cuburi de gheață în paharul cu apă. Ei se desprind din gheață, mai ales dacă ai folosit apă de la robinet pentru a face cuburi de gheață, dar reprezintă același lucru: mici particule de săruri minerale.