Semințe de dovleac, floarea soarelui sau migdale

În friteuza cu aer cald poți face în doar câteva minute, fără să le arzi, semințe coapte. Fie că îți plac cele de dovleac sau nucile și migdalele puțin coapte, în friteuză se coc mult mai repede decât în tigaie pe flacăra aragazului, unde există și riscul să le arzi și să devină amare. Este cu atât mai indicată friteuza dacă semințele sunt mici, precum cele de dovleac sau de floarea soarelui.

Fursecuri și biscuiți de ciocolată

Chiar dacă nu este la fel de încăpătoare ca un cuptor, dacă vrei să faci doar câteva porții de fursecuri, niște biscuiți sau chiar lava cake, poți folosi friteuza cu aer cald. Multe dintre aceste aparate vin și cu o carte de rețete în care vei descoperi și câteva dulciuri și merită să le încerci, pentru că se gătesc mai rapid decât la cuptor.

Alimente semipreparate congelate

Când vrei o cină rapidă, cumpără câteva preparate congelate, precum șnițele, chifteluțe de pește sua de legume, degețele de pui sau de pește. Pe toate le poți încălzi în câteva minute la friteuză și vor fi rumene și gustoase, fără să mai adaugi ulei.

Iată și câteva alimente care nu se pot prepara la friteuza cu aer cald

Legumele proaspete

Nu pregăti niciodată legumele crude la friteuză. Se înmoaie mult și nu vor mai avea consistența aceea ușor crocantă pe care o aștepți de la o garnitură pentru friptură.

Brânza

Se va topi și se va lipi de cuva friteuzei. Nu găti niciodată cașcaval sau brânză la această mașină, pentru că nu iese așa cum s-ar găti la grătar.

Alimente date prin pesmet și condimente

Dacă vrei să prăjești, spre exemplu, copănele de pui tăvălite prin pezmet și diverse condimente, ține cont de faptul că tot ce este lipit de carne se poate lipi de cuvă și se poate arde. Dacă vrei să coci carne, trebuie să fie curată, iar condimentele le adaugi când este gata și o scoți pe o farfurie.

Poți face însă la tigaie o minunata conopida pane!

sursa foto: 123rf.com