Multe gospodine au început să folosească fierbătorul de apă în bucătărie în general pentru ceaiuri sau pentru cafea. El fierbe apa mult mai repede decât un ibric așezat pe focul de la aragaz. Când ai nevoie să adaugi apă clocotită la supă, la ciorbă sau la o mâncare de orez, cu fierbătorul electric treaba merge mult mai repede. Dar sunt și câteva preparate simple pe care le poți găti la fierbătorul de apă!
Încălzește crenvurști
Ține cont de faptul că un fierbător electric aduce apa la punctul de fierbere de două ori mai rapid decât o oală pusă pe foc. Așadar, când te grăbești dimineața, pune apă în fierbător, pune crenvurști și apasă pe buton. În jumătate de minut, crenvurștii sunt fierbinți și buni de mâncat!
Fierbe ouă tari!
Îți plac ouăle tari la micul dejun? Le poți fierbe mult mai rapid în fierbător. În două minute este suficient să pregătești ouăle fierte și intră destul de multe într-un fierbător încăpător.
Gătește ouă jumări cu brânză
Oricât ar părea de surprinzător, în fierbător poți face și ouă jumări, dacă ai o pungă cu șină, care se închide ermetic.
Bate ouăle într-un bol și adaugă o linguriță de ulei/lapte și câteva cubulețe de brânză pe gustul tău. Mai poți adăuga și câteva rondele de ceapă verde. Toarnă compoziția într-o pungă cu șină care se închide etanș și pune-o la fiert în fierbătorul electric. Adaugă apă cât este necesar să acopere punga și apasă pe buton. În trei minute ai ouă jumări cu brânză, numai bune de servit la micul dejun. Este un truc pe care îl poți folosi mai des în călătorie, dacă ai în camera de hotel un fierbător pentru apă.
Pregătește supă
Când vrei să gătești o cantitate mică de supă, cel mult 2 – 3 porții, o poți pregăti direct în fierbătorul de apă. Pune apa la fiert, adaugă câteva cubulețe de legume proaspete (ardei gras, morcovi, cartofi, țelină) și o bază aromată pentru supe. Este un truc care te ajută acasă, dar mai ales în vacanță.
Dacă stai la hotel și ai un fierbător în cameră, poți face rapid o supă caldă pentru o cină simplă.
Gătește o garnitură de orez
Nu știi ce garnitură rapidă poți servi la o friptură? Poți face orez basmati la fierbător. Pune apa la fiert, adaugă o linguriță de bază pentru supe, adaugă câteva rondele subțiri de ceapă verde și morcovi, lasă-le să fiarbă în clocote 3 minute, apoi adaugă orezul basmati care se fierbe și el rapid, tot în 3 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie de trei ori mai mare decât cantitatea de orez. În câteva minute vei obține o garnitură delicioasă de orez!
Gătește cușcuș
Pune apa la fiert, adaugă o bază de legume și apoi toarnă apa clocotită în bolul cu granule de cușcuș. Acoperă bolul cu un capac și peste trei minute ai o garnitură delicioasă de cușcuș pentru o mâncare de legume sau pentru o porție de frigărui.