div itemscope itemtype=”http://schema.org/VideoObject”>CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Știai că lămâia curăță ușor petele de cosmetice? Dacă observi pete de ruj sau de mascara pe mâini, pe haine sau pe geantă, stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și curăță bine petele.

Vei vedea în clipul nostru ce ușor dizolvă acidul din sucul de lămâie pigmenții colorați din cosmetice. Nu îți mai rămâne decât să pui hainele la spălat, după ce lămâia a dizolvat petele.

Lămâia scoate și petele de cafea

Dacă ți-ai pătat de cafea hainele, eșarfa, pantalonii sau orice alt obiect de pe birou, stoarce o jumătate de lămâie și înmoaie bine pata de cafea cu suc de lămâie. Acesta dizolvă pigmenții maronii din cafea și apoi poți curăța zona cu apă și săpun. De preferat ar fi bine să speli haina respectivă mai întâi cu apă rece, de mână, până când observi că s-a dus orice urmă de pată. Apoi, o poți pune și la mașina de spălat.

Folosește jumătate de lămâie și pentru încălțămintea din piele naturală

Combină puțin suc de lămâie cu puțin ulei de floarea soarelui și curăță cu această soluție toate ghetele, cizmele și pantofii din piele naturală. Inclusiv pantofii din piele lăcuită.

Sucul de lămâie curăță foarte bine petele albe de sare, praful și petele de orice fel de pe suprafața ghetelor, iar uleiul hrănește pielea și o menține elastică.

Eu tratez săptămânal încălțămintea din piele cu această soluție, mai ales încălțămintea de iarnă, iar ghetele mele mai vechi arată la fel de bine ca în primul an de purtare.

imagine: Libertatea pentru femei/Adina Stanila