Câinii au capacitatea de a presimți multe situații dramatice din viața noastră și nu puține au fost cazurile în care și-au salvat stăpânii. Este uimitor ceea ce pot prezice câinii! Nu trebuie decât să fim atenți la comportamentul lor!

Ei pot percepe și pot interpreta mult mai fidel detalii și particularități pe care oamenii le ignoră. Câinii pot presimți cutremurele, dar pot interpreta corect și stările noastre de spirit, când ne simțim mai rău, când suntem triști și suferim.

Iată câteva situații sau evenimente dramatice pe care câinii le pot percepe cu simțurile lor ascuțite fără ca noi să ne dăm seama. Depinde numai de noi să știm cum să interpretăm comportamentul lor.

Schimbarea vremii

Câinii presimt când se apropie furtunile puternice de vară, cu ploaie abundentă, cu tunete și fulgere. Auzul lor foarte fin detectează tunetele cu multe minute înainte ca noi să le auzim și presimt dacă furtuna se deplasează în direcția lor.

În plus, când se formează toate condițiile pentru apariția tunetelor, aerul devine mai ionizat și capătă un iz metalic pe care nasul foarte ascuțit al câinilor îl simte de la distanță. Unii cercetători susțin că micile patrupede pot simți vibrațiile provocate de fulgere de la zeci de kilometri distanță.

Cutremurele

Multe animale presimt vibrațiile din adâncul pământului atunci când se apropie cutremurele. Noi le simțim abia când urcă la suprafață. Câinii le pot detecta din adâncime.

În acest caz, ei au un comportament aparte. Refuză să fie încuiați într-un spațiu închis, încearcă să evadeze din casă și să alerge spre un loc mai înalt. Urmărește comportamentul câinelui tău atunci când se produce un cutremur de 4 sau 5 grade și vei fi avertizat când se va produce un cutremur mai puternic și mult mai riscant. Este una dintre cele mai misterioase situații pe care le pot prezice câinii.

Sarcina

În mod surprinzător, câinii știu când stăpâna lor este însărcinată. Ei pot presimți când o femeie poartă un bebeluș în burtică, pentru că mirosul corpului ei se modifică din cauza schimbărilor hormonale.

Câinii sunt sensibili la aceste mirosuri și devin mai protectori cu stăpâna lor când este însărcinată. Sarcina este una dintre cele mai fericite situații pe care le pot prezice câinii, dacă ești atentă la comportamentul lor, chiar înainte să faci un test de sarcină.

Nașterea

Câinii nu presimt doar sarcina, ci și momentul în care bebelușul este pregătit să vină pe lume. Când o femeie se pregătește să nască, apar noi schimbări hormonale și corpul ei capătă noi mirosuri pe care noi nu le simțim, dar câinii le percep imediat.

Au fost cazuri în care câinii au refuzat cu încăpățânare să fie despărțiți de stăpânele lor care erau luate cu salvarea să nască la maternitate. Ei presimțeau că se apropie marele eveniment și deveneau tot mai protectori.

Unele boli precum diabetul sau cancerul

Tot datorită nasului lor foarte fin, câinii percep orice schimbare prin care trece organismul nostru. Mirosul corporal se modifică în cazul unor boli grave precum cancerul, diabetul, bolile de rinichi sau de ficat. Starea noastră de sănătate se înrăutățește, iar amețelile și stările de rău pot fi presimțite de câini.

Sunt multe mărturii ale bolnavilor de cancer care au spus că prietenii lor patrupezi obișnuiau să îi miroasă exact în zonele de pe corp unde se dezvolta cancerul, înainte de a fi depistat. Iar unii câini pot fi ușor de dresat să își avertizeze stăpânii când trebuie să facă injecția de insulină, dacă suferă de diabet sever.

Epilepsia

Unele rase de câini mai inteligente pot fi dresate să își ajute stăpânii care suferă de epilepsie. Ei pot detecta declanșarea unui atac de epilepsie cu câteva minute mai devreme și își pot avertiza stăpânii să ia medicamentele necesare.

Emoțiile intense și mai ales frica

Persoanele care se tem de câini îi arag ca un magnet. Câinii simt frica de la distanță și nu este doar un mit. Frica și emoțiile puternice declanșează o descărcare de adrenalină, iar corpul nostru își schimbă mirosul. Câinii simt imediat acest lucru, iar cei mai agresivi pot ataca o persoană care se teme de ei.

De multe ori, câinii sunt mult mai sensibili decât pisicile atunci când suntem triști, când plângem, când suferim sau când sunt entuziasmați și foarte fericiți. Ei devin mai atașați și mai protectori cu persoanele care suferă.

Simt când pleci sau când te întorci acasă

Câinii au un simț al observației extraordinar și învață detalii din rutina noastră de care noi nici nu mai suntem conștienți. Micile patrupede știu când te pregătești să pleci din casă. Ele învață modul în care te îmbraci, modul în care faci mai rapid anumite gesturi când te grăbești, faptul că folosești parfum sau faptul că te încalți.

De asemenea, câinii îți învață programul zilnic, dacă ești genul de persoană care se întoarce acasă la aceeași oră. Ei știu când trebuie să intri pe ușă, devin foarte atenți la drum și chiar te pot mirosi de cum te apropii de casă.

Moartea

Așa cum unele boli sau cancerul provoacă schimbări chimice și hormonale în organism, la fel se întâmplă când se apropie moartea. Este un subiect trist, dar trebuie să fim conștienți de faptul că decesul cuiva din familie poate fi presimțit de câinele care este mereu lângă el și îi este loial.

Moartea stăpânului este cu atât mai ușor de prezis de către câine, când respectiva persoană este bolnavă. Dar și moartea subită poate fi presimțită de câini, din cauza transformărilor chimice care se petrec în organism.

Cum se comportă câinii când presimt o nenorocire

Un comportament ieșit din comun trebuie să ne avertizeze când patruperzii noștri au presimțit că se apropie ceva rău. Nu trebuie să ignorăm semnalele pe care le transmit câinii și este indicat să încercăm să le înțelegem. Să nu uităm că pot apărea din senin tot felul de situații tragice pe care le pot prezice câinii și trebuie să îi ascultăm!

  • Devin mai agitați, mai nervoși, aleargă prin casă
  • Se uită lung spre oameni, le caută privirea, latră supărați
  • Încearcă să se ascundă
  • Se lipesc de stăpâni și nu vor să mai plece
  • Se duc de multe ori la ușă sau la fereastră, aparent fără motiv
  • Te îndeamnă să ieși din casă, chiar dacă tocmai v-ați întors de la plimbare.