Cactușii suportă cel mai bine căldura de la calorifer. Ei pot fi puși la ferestre, deasupra caloriferelor, deoarece pot face față schimbărilor de temperatură mai mari. Ziua închidem adesea caloriferele și este mai răcoare, iar noaptea când sunt deschise emană căldură. Mulți cactuși suportă aceste variații de temperatură, doar că trebuie udați săptămânal.

Ficusul suportă și el căldura de la calorifer

O altă specie de plante care suportă căldura mai puternică pe timpul iernii este ficusul. Indiferent de soi, ficusul rezistă lângă calorifer, la o distanță de cel puțin 20 sau 30 cm, și este bucuros dacă este ținut la fereastră, să aibă mai multă lumină. Vei fi surprinsă să vezi că astfel va crește la fel de repede ca vara. Doar să nu uiți să îl uzi de îndată ce se usucă pământul.

Aspidistra sau pana cocoșului

Este o plantă decorativă prin frunze, sub formă de tufă și este originară din China. Frunzele ei au o formă frumoasă și elegantă, de pană, iar florile roz au formă de steluțe. În timpul iernii poate fi ținută lângă un calorifer, dar ai grijă să nu emane o căldură sufocantă. De asemenea, este recomandat să îi pulverizezi frunzele cu apă dedurizată pentru a face față căldurii mai ușor.

Alte flori care pot fi puse lângă calorifer

Instalează o etajeră la 30 cm deasupra caloriferului, mai lată decât ghivecele, să direcționeze căldura cât mai departe de ele. Și pune ghivecele pe tăvi pline cu pietriș mărunt pe care îl umezești zilnic. Astfel, plantele vor avea mai multă umiditate când funcționează caloriferul și vor avea și multă lumină de la geam.

  • Philodendron
  • Orhidee
  • Floarea flamingo
  • Bromeliile