Apa dură conține cantități mari de calciu, de natriu și de magneziu și multe impurități care se depun pe instalațiile sanitare. Când robinetul din bucătărie se încarcă de piatră, este indicat să folosești un filtru. Dar apa dură de la robinet este un beneficiu pentru plantele care iubesc apa calcaroasă și care se dezvoltă mai bine când primesc o cantitate mai mare de minerale și săruri.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Plante de apartament care iubesc apa dură de la robinet

Apa de la robinet nu conține doar mai mult calciu sau săruri de minerale decât apa de ploaie. Ea mai conține și clor sau alte substanțe care o fac ușor acidă. Cele mai multe plante nu suportă acest tip de apă. Dar există și plante la ghiveci care se înțeleg bine cu apa dură de la robinet.

Ficușii: toate speciile de ficuși la ghiveci suportă bine apa de la robinet, deoarece ei au nevoie de o cantitate mai mare de săruri de magneziu pentru a se dezvolta.

Citricele la ghiveci: lămâiul, portocalul, mandarinul au nevoie de o cantitate puțin mai mare de calciu, decât alte plante, pentru a-și dezvolta tulpina și ramurile lemnoase.

Bonsai: toate soiurile de copaci și pomi bonsai au nevoie de o apă mai bogată în minerale. Este bine să îi uzi în general cu apă de la robinet, iar de două sau trei ori pe lună cu apă dedurizată.

Mușcatele: se acomodează cu apa de la robinet, dacă le pui în mod constant fertilizatori special concepuți pentru mușcate.

Diferite plante de grădină și pomi fructiferi: salata, conopida, broccoli, varza, morcovii, pepenii, mazărea, merii, perii, cireșii.

Două soluții simple să dedurizezi apa pentru plantele delicate

Ideală pentru plante ar fi apa de ploaie, dar nici aceasta nu mai este ce a fost cândva! Din cauza poluării masive din marile centre urbane, apa de ploaie nu mai este curată și bună. Dar, dacă stai într-o regiune cu poluare minimă sau moderată, este bine să colectezi apa de ploaie, să o lași să se decanteze și să o folosești pentru plante. În mod special, plantele acidofile precum azaleele, magnoliile, rododendronii sau violetele africane iubesc apa de ploaie curată.

Dacă le uzi cu apă de la robinet, ai două soluții simple să o transformi în apă mai bună pentru ele.

  • Lasă apa de la robinet cel puțin 24 de ore într-un borcan larg, să se evapore clorul și să se dezanteze calciul și sodiul.
  • Pune câteva picături de oțet în apa de la robinet și așteaptă o zi sau două înainte de a o folosi.