Ușa de la intrarea în casă

Ar fi indicat ca în fiecare zi să dezinfectăm ușa de la intrarea în casă, mai ales clanțele și zonele pe care le atingem cu mâinile. Dacă te întorci acasă cu mâinile pline de microbi, pui mâna pe clanța de la intrare și pe celelalte clanțe înainte de a ajunge la baie să te speli cu apă și săpun. Ca atare, dezinfectează mâinile înainte să deschizi ușa de la intrare și dezinfectează clanțele din casă zilnic.

Sacoșele și geanta cu care ai fost în oraș

Dacă mâinile tale sunt contaminate, sigur virusurile au ajuns și pe geantă sau pe sacoșa cu care ai fost la cumpărături. Pulverizează dezinfectant pe bază de alcool izopropilic pe mânerele genților și sacoșelor.

Portofelul

Tot timpul folosești portofelul când ieși în oraș. Pui mâna pe diverse obiecte, apoi scoți bani sau carduri. Dezinfectează portofelul și cardurile zilnic cu șervețele antibacteriene.

Telefonul mobil

La fel ca portofelul, telefonul mobil este plin de microbi. Dacă ieși în oraș, pui mâna pe diverse suprafețe și obiecte care ar putea fi infectate inclusiv cu coronavirus, și apoi folosești telefonul mobil. Dezinfectează telefonul înainte de a-l pune în geantă sau înainte de a ajunge acasă.

Reguli care diminuează riscul de infectare cu coronavirus

Cheile de la casă, cheile de la mașină

Și cheile sunt obiecte mărunte pe care le folosești zi de zi și nici nu îți dai seama cât de murdare pot fi de la mâinile tale. Pulverizează dezinfectant pe ele, înainte să intri în casă.

Încălțămintea

Nu intra în casă încălțată. Pulverizează dezinfectant pe talpa pantofilor înainte să treci pragul casei. Apoi pune-i într-o cutie sau într-un loc mai izolat. Și spală-te imediat pe mâini după ce te descalți!

Întrerupătoarele

Mulți dintre noi aprindem lumina îndată ce intrăm în casă, de multe ori cu mâinile murdare de afară. Dezinfectează mâinile înainte de a intra în casă și dezinfectează și întrerupătoarele, pentru că nu toți membrii familiei vor fi atenți să se spele pe mâini înainte de a le folosi.

Folosește șervețele dezinfectante când:

te ții de bară la metrou și în autobuz;

folosești coșurile de cumpărături;

folosești liftul și apeși pe butoane;

primești bani de la alte persoane.