Cuțitele din sertare

Nimic mai greșit decât să arunci cuțitele printre celelalte tacâmuri în sertar. Acestea se numără printre cele mai folosite obiecte din bucătărie, ținute întotdeauna greșit. În sertar, riști să te tai ori de câte ori cauți lingura pentru supă sau furculițele de salată. Pe de altă parte, nu e bine nici pentru cuțite. Ori de câte ori lamele bine ascuțite se lovesc de celelalte tacâmuri din inox sau din fier, se pot ciobi. Ideal ar fi să îți pui cuțitele pe un rastel cu magnet, montat pe perete, deasupra mesei unde toci de obicei carnea și legumele.

Condimentele și mirodeniile uscate

Dacă păstrezi condimentele în cutii de carton sau în punguțele din hârtie în care le-ai cumpărat, nu este cea mai bună metodă. Ele se păstrează mult mai bine în borcănele din sticlă etichetate cu numele lor sau în cutii de inox. În sticlă, condimentele nu riscă să se umezească, să mucegăiască și să își piardă parfumul lor special.

Cum să depozitezi corect anumite obiecte din bucătărie

Paharele de vin, cu gura în sus sau în jos?

În cazul în care ai un rastel de care poți atârna paharele cu gura în jos, atunci este o soluție bună. Dar nu pune niciodată paharele de vin cu gura în jos pe diverse rafturi din metal sau din lemn. Riști să le ciobești. Paharele se țin cel mai bine cu gura în sus, chiar dacă se prăfuiesc. Le speli la fiecare folosire oricum!

Tigăile din fontă sau din teflon

Cele mai multe dintre noi, din lipsă de spațiu, ținem oalele și tigăile unele peste altele, pe același raft. Dar tigăile din fontă și cele din teflon ar trebui depozitate separat, fără să mai pui alte oale peste ele. Fonta, precum și învelișul de teflon se pot zgâria dacă sunt lovite cu alte obiecte grele din metal. La fel de delicate sunt și mai noile tigăi din ceramică. Pentru a preveni accidentele nedorite, pune un șervețel gros din hârtie în interiorul acestor tigăi și apoi alte oale sau tacâmuri.