Încălțămintea

Spre deosebire de haine, pe care le poți măsura ”din ochi”, încălțămintea trebuie cumpărată numai după ce o probezi. La pantofi, la cizme și chiar la sandale, nu contează doar măsura. Sunt mulți alți factori după care trebuie să alegi încălțămintea de calitate. Calapodul este foarte important, înălțimea tocului, calitatea pielii sau a materialului din care este făcută. Când probezi, știi ce cumperi și îți dai seama cât de bine te simți în pantofii respectivi.

Hainele de firmă la reducere

Sunt multe magazine online care s-au specializat pe haine de firmă la preț redus. Dacă vezi, însă prețuri mult prea mici, nu te lăsa încântată de ofertele înșelătoare. Este posibil ca eticheta să fie falsă și să te păcălești când cumperi online ceea ce nu poți vedea și proba.

Parfumurile scumpe

Un parfum de calitate nu se cumpără de pe internet. Trebuie să îl alegi dintr-un magazin serios, să îl probezi pe pielea ta, să vezi cât de bine ți se potrivește și cât de mult durează.

Ce nu e bine să cumperi online

Animalele de cumpanie

Este adevărat că unele canise și crescătorii de animale exotice pot fi departe de tine și este mai simplu să le cumperi online. Nu este ușor să străbați jumătate de țară și să mergi în alt oraș pentru a adopta un câine sau un papagal dintr-o anumită rasă. Dar este mult mai indicat să vizitezi canisa respectivă sau să cauți aproape de casă un animal potrivit. Contează foarte mult să îl urmărești o vreme înainte de a-l adopta, să vezi ce temperament are, să vezi cât este de sănătos și activ sau cât este de bine îngrijit.

Salteaua de pat

Nici saltelele nu se cumpără online. Dacă vrei o saltea de calitate, pe care să o păstrezi cel puțin 10 – 15 ani sau chiar mai mult, mergi și probează în magazin. Întinde-te pe saltea, rostogolește-te, așază-te și pe o parte și pe alta, verifică materialele din care este făcută. Numai când vei simți că este salteaua potrivită pentru tine, atunci este bine să o cumperi.

Canapelele și fotoliile

La fel ca și salteaua, canapeaua și fotoliile pe care le vei folosi o perioadă lungă de timp trebuie alese cu grijă. Numai în magazin îți vei da seama de dimensiunile lor reale și le vei putea proba. Din poza de pe internet te va încânta modelul și culoarea, dar nu poți știi cât de comode sunt, cât de rezistente și fine sau cât de atent sunt lucrate. În general, este indicat să nu cumperi mobilă online, fără să o vezi și în realitate.

sursa foto: 123rf.com