Crema de protecție este necesară, oricât de bronzată ai fi

Chiar dacă ai pielea bronzată deja, nu înseamnă că razele nocive ale soarelui te vor ocoli. Protejează-te în continuare și aplică un strat de loțiune solară când ieși pe stradă, mai ales la orele prânzului.

Ai nevoie de protecție zi de zi, chiar și iarna

Dacă obișnuiești să stai mult în soare, folosește protecția solară zilnic, inclusiv iarna. Așa îți protejezi cel mai bine pielea și tenul de pete și riduri. Razele UVA, nocive pentru piele, sunt un pericol pe orice vreme.

Înnoiește stratul de cremă conform instrucțiunilor

Nu este suficient să te dai cu cremă de protecție doar când ieși din casă. Dacă stai mai multe ore în soare, prin oraș sau la o terasă, este indicat să reînnoiești stratul de cremă la 2 sau 3 ore.

Ai grijă la termenul de expirare

O cremă bună expiră în general după câteva luni, astfel că poate fi folosită într-un singur sezon. Anul viitor, este bine să îți cumperi produse noi de protecție solară pentru a fi sigură de eficiența lor. Cât despre depozitarea ei, cel mai bun loc este o cămară răcoroasă sau un loc ferit de căldură și umezeală.

Rezistentă la apă? Nu chiar

Chiar dacă pe ambalaj scrie că soluția ta solară este rezistentă la apă, după ce ieși din mare sau din piscină aplică un nou strat generos. Nicio soluție nu este cu adevărat rezistentă la apă. Toate sunt solubile în apă și trebuie să le aplici periodic, pentru a fi protejată de soare.

Indicativul SPF, mai puțin important decât utilizările frecvente

Chiar dacă folosești o cremă cu SPF ridicat, 30 sau mai mare, aceasta nu înseamnă că te protejează toată ziua. Trebuie să aplici mai multe straturi pentru a fi sigură că pielea ta nu are de suferit.

Crema nu e totul!

Soluțiile de protecție solară sunt foarte importante, dar nu te protejează cu totul de razele fierbinți. Poartă pălărie, haine largi și răcoroase, eventual cu mâneci lungi, la plajă ia cu tine o umbrelă cu protecție SPF, iar, dacă ești sensibilă la razele ultraviolete, caută și haine cu protecție solară.

sursa foto: 123rf.com