Nu arunca praful de copt expirat! Dacă termenul de valabilitate a trecut, îl mai poți folosi totuși la curățenie.

Iar, dacă termenul de valabilitate nu a fost depășit, dar pachetele cu praf de copt au fost deteriorate de umezeală, ai la dispoziție o metodă foarte simplă să îl verifici. Pune într-un pahar puțină apă cu oțet și adaugă un vârf de cuțit din praful de copt vechi.

Dacă produce o reacție efervescentă, este încă bun. Dacă nu, îl mai poți folosi doar la curățenie. Iată cum!

Curăță cuptorul de grăsimea arsă

Pune tot praful de copt expirat într-un bol și adaugă foarte puțină apă caldă, atât cât să obții o pastă asemeni pastei de dinți. Folosește o lavetă umedă să întinzi pasta călduță peste petele de grăsime din cuptor și las-o că acționeze o oră. Apoi freacă bine cu un burete aspru înmuiat în oțet.

Curăță scurgerea de la chiuvetă cu praful de copt expirat

Toarnă praful de copt vechi pe scurgerea de la chiuveta din bucătărie. Toarnă apoi și o cană de oțet, treptat, și apoi un ibric de apă fierbinte. Cele trei substanțe vor determina o reacție care va curăța depunerile de grăsime de pe țeava de scurgere. Multă vreme, chiuveta ta va rămâne desfundată și nu vor mai apărea mirosurile neplăcute.

Curăță oalele și cratițele de urmele de mâncare

Fierbe apă în oala pătată de mâncare, adaugă praful de copt expirat, detergent lichid de vase și lasă să clocotească totul un sfert de oră. Scurge apa și clătește bine oala. Vei vedea că urmele de sos de roșii, de morcov sau de arsură se estompează sau chiar se șterg de tot.

sursa foto: 123rf.com

Vezi și: 10 moduri de a folosi praful de copt pentru curățenia din casă