Descoperă cât de multe lucruri mai poți face cu boabele de cafea! La unele dintre ele poate nu te-ai gândit niciodată.

Odorizant pentru mașină!

Ce bine ar fi să miroasă a cafea dimineața în mașină! Ai avea timp să te trezești de-a binelea până ajungi la birou. Pune boabele de cafea proaspăt râșnite într-un săculeț de pânză și atârnă săculețul la bord. Când vei ajunge la mașină dimineața, aroma de cafea te va binedispune și îți va da un strop de energie în plus, fapt care a fost deja dovedit prin numeroase studii.

Alungă mirosul de la animalele de companie

Pune cafea râșnită într-o tigaie nonaderentă și lasă pudra de cafea să se prăjească puțin la foc mic. Imediat va răspândi o aromă puternică în toată casa. Aerisește bine și vei constata că mirosul de câine sau de pisică s-a estompat.

Boabele de cafea, un bun exfoliant

Măcinate foarte fin, boabele de cafea pot fi transformate într-o soluție delicată și parfumată pentru exfolierea picioarelor și chiar a tenului. Lasă cafeaua măcinată la înmuiat în apă rece câteva minute apoi folosește-o pentru a exfolia obrajii, bărbia și fruntea, zonele în care se adună mai mult sebum. Zațul de cafea este bun pentru picioare, oricând vrei să le oferi un tratament mai special!

Poți face chifle cu aromă de cafea!

Dacă ești pasionată de patiserie și aluaturi, poți încerca să adaugi puțină cafea în coca pentru chifle. Proaspete și calde, cu aromă de cafea, îți vor plăcea mult mai mult dimineața!

Părul tău, mai lucios cu boabele de cafea

Pregătește o cafea mai concentrată într-un ibric încăpător și ține părul în această licoare, după ce te speli bine cu șampon și te limpezești. Părul umed și cald va căpăta o nuanță puțin mai lucioasă de la cafeaua concentrată. Unii cosmeticieni folosesc cafeaua și pe părul uscat, după ce a fost bine spălat și degresat.

Cafea pentru tocănița de vită

Vei fi surprinsă să descoperi ce aromă deosebită și gustoasă poate căpăta tocănița de vită, dacă pui în sos puțină cafea fiartă. Boabele de cafea întregi se pot pune și în marinata pentru carnea de vită, dar în cantitate foarte mică, atât cât să accentueze aroma cărnii. Înainte să gătești carnea, boabele se aruncă.

Înlocuiește apa cu cafea în cremele de prăjituri

Dacă pregătești un tiramisu sau un tort destinat doar adulților, poți înlocui apa care se adaugă în blat sau în crème cu cafea fiartă și strecurată. Cafeaua intensifică parfumul prăjiturilor și accentuează aroma de cacao sau de ciocolată.

Descoperă una dintre cele mai bune rețete de tort de cafea!