Untul de cacao este unul dintre ingredientele de top din produsele cosmetice de calitate. Orice produs care promite să îngrijească pielea și conține untul de cacao va fi mai eficient și mai delicat. Dar iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre acest ingredient.

Untul de cacao nu are culoarea ciocolatei

Prin separarea sa de pudra de cacao, untul de cacao brut are o culoare alb-gălbuie. Dacă vrei să cumperi unt de cacao de calitate, ține cont că este deschis la culoarea, iar cel colorat ridică anumite semne de întrebare.

Untul de cacao rafinat și nerafinat

Prin procesare, untul de cacao rafinat este mai fin, mai puțin aromat și mai ușor de combinat cu diverse ingrediente din produsele cosmetice. Cu toate acestea, el își pierde anumite proprietăți benefice pentru piele.

Untul de cacao nerafinat este organic, natural, cu miros de ciocolată, are textură solidă, dar se înmoaie la căldură. Este mult mai sănătos și mai benefic pentru organism. Se folosește în cosmeticele făcute în casă, dar și în prăjituri, biscuiți sau pandișpanuri.

Top 6 beneficii pentru piele ale untului de cacao

Previne uscarea pielii deoarece are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați care sunt absorbiți în piele;

Vindecă pielea crăpată, cu mici răni, zgârieturi sau arsuri minore, de aceea este ideal pentru plajă, după ce ai stat la piscină, pentru coatele și călcâiele crăpate sau pentru buzele dezhidratate.

Previne apariția ridurilor și le estompează pentru o perioadă îndelungată, dacă îl folosești frecvent, deoarece are un conținut ridicat de vitamina E și grăsimi nesaturate.

Stimulează producția de colagen la nivelul pielii, datorită conținutului ridicat de polifenoli.

Hidratează și regenerează pielea dacă te-ai ars la soare sau dacă ai avut o boală de piele care a lăsat urme nedorite.

Calmează pielea după epilare, îi dă un aspect mai fin, mai plăcut și previne foliculita, adică infecțiile minore de la baza firelor de păr.

Beneficii ale untului de cacao în alimentație

Iată de ce este bine să folosești untul de cacao la anumite prăjituri sau fursecuri de casă:

  • untul de cacao contine de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu și previne riscul de boli cardiovasculare;
  • combate depunerile de colesterol rău și crește nivelul de colesterol bun, care stransformă în energie musculară;
  • îmbunătățește digestia și este una dintre cele mai bune grăsimi vegetale pentru organism;
  • stimulează imunitatea și protejează organismul de anumite afecțiuni ale inimii, sistemului circulator, digestive și renale.

sursa foto: 123rf.com