De ce doarme câinele tău încolăcit

În anotimpul rece sau în zilele în care este foarte obosit, după o joacă zdravănă în parc, s-ar putea ca micul blănos să doarmă mult și bine încolăcit ca un covrig. Este o poziție pe care instinctul îi spune să o adopte deoarece va fi mai protejat de eventualele animale de pradă care l-ar putea ataca în somn. Este și poziția ideală să păstreze mai bine căldura corpului în nopțile reci.

Dacă doarme pe burtă cu lăbuțele întinse

Sunt câini cărora le place la nebunie această poziție de somn, mai ales dacă au o salteluță comodă pe care să se întindă. ”Poziția superman” cum o numește în glumă medicul veterinar Jeff Werber din Los Angelos, specialist în comportamentul canin, denotă că micului tău patruped îi place mult să se joace și este mare amator de plimbări, alergare și jocuri cu mingea. Câinii care dorm adesea astfel au nevoie de multă mișcare și sunt foarte jucăuși.

Îi place să adoarmă sub pături și pernuțe

Sunt câteva rase de câini cărora le place să se ascundă când dorm, să se bage pe sub perne sau sub păturica lor. Spre exemplu, Dachshund, un câine care este obișnuit să sape tuneluri după popândăi și alte rozătoare, sau Chihuahua, care este mai sensibil la frig. Dacă ai un câine de talie mică mai plăpând, pune-i păturici în pătuțul lui preferat și lasă-l să își facă acolo un culcuș ascuns.

Tresare prin somn și dă din lăbuțe

Câinii care dorm în poziții contorsionate, cei care mârâie sau tresar prin somn pot avea dureri și probleme de sănătate pe care nu ai reușit să le identifici. Unii spun că, dacă dă din lăbuțe când doarme câinele tău ca și cum ar alerga, înseamnă că visează. Dar specialiștii ne avertizează că este mai degrabă vorba de tresăriri cauzate de oboseală după plimbări lungi. Sau, în cazul câinilor bătrâni, poate fi vorba de dureri de articulații, de dureri ascunse, surde, care nu se manifestă zi de zi.

Dacă îți plac câinii mai masivi, uite ce caracteristici are un dog german, un Mastiff Tibetan sau un Saint Bernard! Poate îți faci un nou prieten pe viață.

foto: 123rf.com

Citeşte şi despre cum să scapi de șoareci – soluții să scapi de rozătoare!