CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Modul avion este modalitatea cea mai simplă să blochezi apelurile și mesajele, fără să închizi telefonul. Această opțiune trebuie activată în timpul zborului cu avionul pentru a nu perturba comunicațiile aeriene.

Modul avion este instalat acum pe orice tip de telefon, iar cine folosește meniul în limba engleză îl va găsi în setările de bază la opțiunea ”airplane mode”.

Ce este modul avion

Încă din anul 2013 avem voie să folosim la bordul avioanelor telefoane mobile, laptopuri sau tablete, dar cu condiția să fie setate pe modul avion.

De atunci, toate telefoanele mobile au fost echipate cu această opțiune ușor de recunoscut după simbolul unui avion. Tot de atunci, majoritatea companiilor aeriene mari ne oferă posibilitatea de a folosi wi-fi în cabină.

În momentul în care este activat, modul avion blochează conexiunea wi-fi, ca și cum ar fi deconectată, dar o putem folosi în continuare. Sunt dezactivate și funcțiile fără fir sau wireless ale telefonului. Acesta nu mai sună când suntem apelați și nu mai transmite semnale sonore când primim mesaje.

Ca atare, nu mai ai acces la internet, nu mai poți primi sau da apeluri și nu mai poți primi mesaje. În schimb, poți folosi în continuare telefonul pentru jocuri, filme sau cărți, în cazul în care acestea au deja accesate de pe internet și descărcate în telefon înainte de a urca în avion.

De ce se activează modul avion în timpul zborului

Oricine călătorește cu avionul, trebuie să seteze modul avion de îndată ce echipa de zbor se pregătește pentru decolare.

Sistemele de zbor folosesc unde radio emise de la sol, așa cum folosesc și telefoanele sau laptop-urile noastre. Pentru a evita orice interferență cu sistemele avionului, călătorii trebuie să seteze modul avion. Astfel, comunicarea piloților cu turnurile de control și sistemele de zbor sunt protejate, iar călătoria cu avionul se desfășoară în siguranță.

Când apar urgențe la bord, când piloții se pregătesc pentru decolare sau aterizare, un călător care deschide internetul pe telefon poate bruia semnalele de la bordul avionului. Cu atât mai mult dacă telefonul respectiv receptează semnal 5G, care este similar cu semnalul folosit de altimetrul avionului.

Când mai poate fi folosit modul avion

Așa cum setezi telefonul pe modul avion în timpul călătoriei aeriene pentru a nu perturba comunicațiile piloților, la fel de bine poți folosi această setare când vrei ca telefonul să funcționeze, dar să nu mai primească notificări.

Modul avion poate fi folosit:

  • Pe timpul nopții pentru un somn mai liniștit;
  • În camera bebelușului, pentru a nu perturba odihna celui mic;
  • La ședințe unde nu sunt acceptate apelurile telefonice și mesajele;
  • La teatru
  • La cinema
  • La o întâlnire formală, din respect pentru celelelate persoane;
  • Când vrei să prelungești viața bateriei, deoarece nu ai acces rapid la un încărcător.