Tigăile și oalele acoperite cu un strat non aderent de Teflon sunt ușoare și îndemânatice, mai ales pentru începători, și au marele avantaj că se curăță foarte repede. Dar trebuie să respecți câteva reguli, dacă vrei să le păstrezi cât mai mult timp și să le utilizezi corect.

Nu lăsa niciodată tigăile din Teflon să fumege pe foc

Tigaia din Teflon trebuie încălzită doar un minut înainte de a o folosi și întotdeauna trebuie să conțină fie grăsime, fie apă sau supă. Nu o lăsa niciodată să se încingă pe foc fără ulei, pentru că începe să fumege și emană substanțe iritante. Pe de altă parte, stratul de Teflon se deteriorează mult mai repede, dacă începe să ardă degeaba. Gătește întotdeauna la foc mediu și ai grijă să fie în tigaie grăsime.

Păstrezi tigaia mai mult timp, dacă o ungi cu ulei

La fel ca și tigăile din fontă, și cele acoperite cu Teflon trebuie unse cu foarte puțin ulei pentru a le păstra cât mai mult timp. După ce le speli și le lași să se usuce, picură două, trei picături de ulei pe fundul tigăi și întinde bine grăsimea cu un șervețel de hârtie. Pune capacul și depoziteaz-o în cămară.

Ai grijă să nu folosești niciodată bureți abrazivi sau unelte ascuțite

Când gătești într-o oală sau într-o cratiță acoperită cu un strat non aderent, folosește întotdeauna tacâmuri din lemn sau din plastic, special create pentru acest gen de veselă. Stratul de Teflon este moale și se zgârie ușor, dacă folosești linguri sau cuțite din inox. De asemenea, aceste oale trebuie spălate doar cu bureți moi, niciodată cu bureți din sârmă sau din plastic dur. Iar, dacă ai mașină de spălat vase, ferește-te să bagi vreodată tigăile din Teflon în ea. Stratul non aderent se strică mult mai repede, dacă este curățat la mașină.

sursa foto: 123rf.com