NU folosi același mop peste tot când faci curat în casă

Nu folosi același mop pe balcon, pe terasă, la baie, în bucătărie și apoi în dormitor. Pe balcon este mai mult praf, la bucătărie sunt și pete de grăsime, dar nu vrei să duci mizeria aceasta și în dormitor sau în sufragerie. Ar fi bine să ai un mop separat pentru camere, și altul pentru bucătărie sau balcon.

NU freca petele de pe covoare!

Când vrei să cureți covoarele, indiferent că folosești doar o soluție simplă din apă și detergent sau o soluție specială împotriva petelor, nu freca energic. Riști să distrugi fibrele, să le rupi sau să le scămoșezi. În plus, dacă freci prea tare, este posibil ca zona respectivă să se decoloreze. Mai bine tamponezi ușor, până când petele dispar, și salvezi covorul!

NU folosi detergenți de rufe cu înălbitor pentru covoare

Chiar dacă nu ai la îndemână o soluție de curățat covoarele, nu folosi detergentul de rufe, mai ales dacă are înălbitor. Acesta este conceput să acționeze pe o durată scurtă de timp și să fie apoi clătit și îndepărtat. Dar, dacă îl folosești la curățarea covoarelor, pe acestea nu le mai poți clăti, iar detergentul va rămâne în fibre și va decolora culorile. 

NU spăla geamurile cu mișcări circulare

Dacă speli geamurile cu mișcări circulare, rămân dâre de mizerie sau de detergent care se văd apoi în soare. Mai bine șterge de sus în jos și de la dreapta la stânga, apoi ai grijă să le lustruiești cu o soluție de calitate, cu aceleași mișcări.

NU folosi oțet pe blatul din granit de la bucătărie

Oțetul, zeama de lămâie sau alte substanțe acide din comerț sunt interzise pentru blaturile din compozit pe bază de granit. Acizii mătuiesc suprafața blatului și cu timpul își pierde luciul și se pătează.

NU șterge praful cu o lavetă uscată

Oricât de moale ar fi laveta sau cârpa pe care o folosești la ștersul prafului, umezește-o pulverizând o soluție antistatică pentru mobilă înainte. Dacă folosești laveta uscată, praful se va împrăștia prin aer, se așază pe jos  sau pe mobila din jur sau… și mai rău! ajunge în plămânii tăi.

NU uita să cureți aspiratorul

Oricât ar fi de performante, aspiratoarele trebuie să ele curățate, conform instrucțiunilor. Filtrele care se pot demonta ușor pot fi spălate cu apă și detergent după fiecare utilizare. Astfel, ele vor fi la fel de eficiente de fiecare dată când faci curat în casă.

NU uita de peria de toaletă

Cumpără întotdeauna perie de toaletă cu un suport de plastic, în care poți pune apă și alcool sanitar sau puțin clor. Astfel, după fiecare folosire, peria va sta în soluția dezinfectantă și nu riști să împrăștii microbii din toaletă.