Când păstrezi înghețata la congelator, oricât ar fi de cremoasă, peste noapte se poate transforma într-un bloc de beton, în care nu intră nici cuțitul, darămite lingurița. Iată cum se păstrează corect înghețata la rece, să rămână la fel de bună și aromată ca atunci când ai cumpărat-o.

Pune fiecare cutie de înghețată în pungă

Dacă vrei ca înghețata ta să rămână cremoasă, pune fiecare cutie într-o pungă din plastic și împacheteaz-o. Astfel, înghețata nu va mai îngheța bocnă și o poți servi mai ușor când o scoți din congelator.

Sertarul cel mai potrivit

Înghețata trebuie ținută în sertarul destinat fructelor și legumelor, unde temperaturile nu sunt chiar atât de scăzute. Dar ai grijă să nu o pui lângă alimente care au un miros pătrunzător precum peștele, mărarul, cârnații sau pizza. Chiar dacă sunt congelate, acestea pot răspândi o aromă ma puțin plăcută și deloc nepotrivită cu înghețata ta preferată.

Nu congela înghețata cu anii!

Se crede că alimentele congelate pot fi consumate și peste câțiva ani, iar înghețata poate fi păstrată pentru totdeauna în frigider. Ei bine, și înghețata are termenul ei de expirare. Nu o mai consuma, dacă data expirării a trecut deja, chiar dacă a stat neatinsă la gheață. Ca orice aliment, este bine să fie consumată în perioada indicată de producător.

Iată și o rețetă delicioasă de înghețată de casă pe care trebuie să o încerci!

sursa foto: 123rf.com