Verbena cea plină de culori

Iubește soarele și este rezistentă la secetă, dar trebuie să o uzi cel puțin din două în două zile în perioadele caniculare. Florile ei pot avea nuanțe diverse, de la alb, roz, lila, roșu la portocaliu sau galben. Când florile se ofilesc, taie partea superioară a ramurilor și vor crește noi boboci.

Mușcata, în topul cu flori rezistente la soare

Rezistă și la căldură, și la secetă, dar nu trebuie să o neglijezi totuși să o uzi o dată la două sau trei zile. Înflorește abundent, dacă este pusă într-un ghiveci de lut, într-un loc însorit dimineața și umbros după amiaza.

Euforbia cu flori roșii

Arbust decorativ cu flori roșii, deosebite, euphorbia este ușor de îngrijit, dacă ai un loc la soare în balcon și ai grijă să nu înghețe iarna. Trebuie doar să îl uzi periodic, dar să lași pământul să se usuce puțin între două udări.

Calibrachoa sau petunia pitică

Este înrudită cu regina nopții, iar florile ei seamănă cu niște petunii mai mici. De altfel, mulți cultivatori i-au dat numele de împrumut ”petunia pitică”. Este perfectă pentru ghivecele suspendate sau pentru jardiniere și poate fi cultivată împreună cu petuniile sau cu verbena, într-o combinație de culori complementare. Calibrachoa iubește soarele, rezistă la lipsa apei câteva zile, dar are nevoie de un pământ nutritiv și bine drenat.

Lantana cu flori parfumate

Florile mici și parfumate ale lantanei își schimbă culoarea pe măsură ce se maturizează. Ele sunt grupate în buchețele delicate și rezistă câteva zile la rând înainte de a se ofili. Trebuie udată moderat, iar la doi ani trebuie schimbat ghiveciul cu unul mai mare, deoarece lantana crește asemenea unui arbust.

Ești pasionat de grădinărit? Vezi și: Plumeria – plantare și îngrijire. Cum să reziste mai mult în grădină sau pe balcon