Ce faci dacă s-a blocat cheia în ușa de la intrarea casei!

  1. Chemi un prieten cu un spray pe bază de lubrifianți și încerci să miști ușor de cheie, eventual folosind un patent, pentru a debloca butucul. Sunt șanse mari să rezolvi doar cu un spray, pentru că de multe ori cheile rămân blocate din cauza unui butuc care are nevoie de lubrifiant.
  2. Chemi un lăcătuș profesionist să înlăture doar butucul, fără să afecteze yala și nici ușa. Cum scriam mai sus, soluția nu este să spargi ușa sau geamul, pentru că te costă prea mult pentru a le înlocui. Apelează la o firmă în domeniu, nu chema un lăcătuș amator, care poate face o copie după cheile tale. Când lăcătușul trebuie să cumpere alt butuc și chei, mergi cu el să te asiguri că ia un produs de calitate și că nicio cheie de rezervă nu rămâne la el.

Ce faci dacă ți-ai pierdut cheile de la casă!

Oricât ar părea de disperată situația, trebuie să rămâi calm și să iei legătura cu o firmă specializată și cu un lăcătuș profesionist. Acesta va veni să schimbe butucul sau yala, în funcție de model. Ai grijă să mergi cu el pentru a cumpărat tot ce este necesar. Cheile noi trebuie să intre imediat în posesia ta, să nu ajungă pe mâini străine.

În cazul unei uși făcute pe comandă, cea mai bună soluție este să iei legătura cu firma respectivă și să obții fie un butuc și chei noi, fie dubluri de la cheile casei tale.