Cuprins
Friptura de miel este așteptată cu nerăbdare la masa de Paște și este un preparat apetisant și delicios, aromat cu verdețuri și cu usturoi de primăvară. Dar după două, trei mese, familia ta se poate sătura de friptura de miel după Paște și câteva bucățele vor rămâne uitate prin frigider.
Noi îți propunem trei soluții delicioase pentru a refolosi carnea de miel pregătind alte preparate pe placul copiilor și al părinților. De asemenea, vei găsi în acest material și câteva soluții să păstrezi friptura de miel fragedă și bună mai mult timp la rece!
Cum poți să refolosești friptura de miel după Paște
Lipie cu salată și carne
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/lipie-cu-carne-si-legume.jpg)
Taie carnea fâșii lungi, pregătește felii de legume precum ardei gras, roșii, castraveți și frunze de salată și împachetează-le în foi de lipie moale.
Vei obține sandviciuri delicioase pe care le poți lua cu tine la serviciu sau pe care le poți servi seara în familie, cu iaurt.
Pentru a fi mai gustoase, poți unge lipiile cu un sos din maioneză, muștar, zeamă de lămâie și puțin mărar tocat.
Salată proaspătă cu verdețuri și ouă
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2016/04/779086_m.jpg)
Pregătește o salată din mai multe verdețuri de primăvară precum salata verde, ceapa verde, spanac fraged și rucola.
Adaugă rondele de ridichi și gulii. Adaugă câteva felii de ouă fierte, dacă tot ai făcut mai multe pentru masa de Paște, și cubulețe din friptura de miel.
Stropește totul cu lămâie și ulei de măsline și servește după amiaza, la o gustare sățioasă și sănătoasă.
Pizza cu friptură de miel
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/pizza-calda.jpg)
Dacă tot au mai rămas câteva bucățele de friptură pe care nu le mai vrea nimeni, este simplu să le adaugi la o pizza.
Pregătește o pizza simplă cu ardei gras, măsline și roșii cherry. Taie carnea cubulețe și pune-le pe blatul de pizza împreună cu legumele. Mai poți adăuga și feliuțe de șuncă presată. Presară brânză pentru pizza pe deasupra și gătește-o la cuptor 15 minute.
Nu uita ca, înainte de a pune toate ingredientele pe blatul de pizza, să ungi bine cu ulei de măsline și cu sos de roșii.
Cum se păstrează friptura de miel mai mult timp
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2015/04/friptura-de-miel-cu-lamaie-1024x1005.jpg)
Gătită cu usturoi, sare și ceapă sau cu vin, friptura de miel rezistă destul de bine în frigider timp de 4 – 5 zile. Trebuie doar să o păstrezi într-o caserolă cu capac, deoarece aroma de miel se va răspândi și la celelalte preparate.
Dacă vrei să păstrezi mai mult timp friptura de miel după Paște, trebuie să învelești bucățile de friptură în hârtie cerată, să le pui într-o pungă de alimente și să le depozitezi la congelator.
Aici le mai poți păstra aproximativ o lună, cel mult două luni. Când le dezgheți, pune bucățile de friptură pe raftul de sus al frigiderului și așteaptă să se decongeleze treptat la rece.