Cele mai multe flori la ghiveci care se dăruiesc de 1 și 8 martie sunt florile de primăvară cu bulb. Zambilele, narcisele, lalelele forțate puțin să înflorească, sau primulele sunt pe primul loc în florării.

În aceste zile, câtă vreme sunt la ghiveci, e bine să le uzi moderat în fiecare dimineață, deoarece bulbul are nevoie de multă umiditate, iar substratul sărac din ghiveci nu le asigură apa pentru mai multe zile.

După ce florile se ofilesc, după aproximativ 10 zile sau două săptămâni, taie lujerul floral, dar nu tăia sub nicio formă frunzele. Lasă plantele în ghivece și udă-le mai rar, doar atât cât să nu se usuce pământul de tot.

Când e bine să le transplantezi

Bulbii din ghivecele mici nu vor rezista, deoarece au foarte puțin pământ. După ce frunzele dau semne că încep să se îngălbenească, spre sfârșitul lunii martie sau în aprilie, e bine să îi transplantezi fie în grădină, fie în jardiniere adânci și spațioase.

Folosește pământ de calitate, îmbogățit cu humus și cu pământ de flori, indiferent unde le plantezi. Florile de primăvară la ghivece se plantează cel mai bine în grădină, dar dacă stai la bloc, le poți păstra în jardiniere.

Florile de primăvară la ghivece. Plantarea și îngrijirea

Aș recomanda jardinierele adânci, astfel încât la adâncime să pui bulbii de narcise sau de zambile, iar în stratul de la suprafață să presari spre exemplu semințe de petunii.

Astfel, vara vei avea petunii frumoase și colorate la geam, pe care le îndepărta în lunile octombrie sau noiembrie, când se ofilesc. Iar bulbii, care peste vară vor primi în mod constant apă, vor crește și vor înflori din nou primăvara viitoare.

Nu este bine să pui bulbi în ghivece, chiar dacă sunt mai mari, deoarece aceștia au nevoie de un strat mai consistent de pământ pentru a se dezvolta și pentru a supraviețui de la un an la altul.

Pe de altă parte, ai grijă să ții jardinierele într-un spațiu semiumbrit, să nu se încingă vara de la soare.

sursa foto: 123rf.com