Există o mulțime de lucruri la care te gândești când afli că trebuie să stai în izolare sau în carantină. Indiferent dacă ești suspect de coronavirus sau nu. Printre acestea, gândul la ce faci cu câinele familiei accentuează temerile. Blănoșii au un regim de viață pe care nu-l putem schimba la comandă. Iar când nu ai la cine să apelezi sau ești ești singur acasă, lucrurile se complică și mai mult.

Ce faci cu câinele zilele acestea?

Lucrurile se complica în cazul unui câine, mai ales de talie mare. Acesta este obișnuit să iasă din casă. Și nu doar pentru că trebuie să se plimbe. Ci pentru că, spre bucuria ta, nu-și face nevoile decât afară. Aici intervine și întrebarea: ce faci cu câinele dacă ești în carantină sau izolat la domiciliu? Câinele trebuie să iasă din casă! Specialiștii de la PetMed ne dau câteva sfaturi utile.

Daca te confrunti cu aceasa situatie este necesar sa vorbesti cu un prieten sau cu o persoana pe care cainele tau o cunoaste pentru a putea veni pana la usa ta sa ia cainele si sa il plimbe. Bineinteles ca acest lucru presupune ca persoana respectiva sa stea foarte aproape de tine si, chiar daca nu va atingeti, sa ii fie greu sa faca acest lucru. In plus, nu toti cainii accepta sa fie plimbati de altcineva in afara de stapanii lor.

Micile provizii nu strică

Este bine ca in aceasta perioada sa iti faci provizii cu produse pentru caini si aici nu ne referim numai la alimente, ci si la unele produse care le vor face sederea in casa mai usoara. Pentru a fi sigur ca nu iei contact cu nimeni sau ca nu va mai trebui sa duci cainele afara, ii poti crea acestuia un spatiu pentru a-l invata sa isi faca nevoile. Daca ai un balcon deschis, lucrurile sunt mult mai simple. Ii poti pune intr-un colt paturici absorbante si acesta va invata sa faca acolo. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care ai un balcon inchis, la care poti tine geamul deschis in permanenta.

Este o situatie dificila, insa cainii sunt prietenii nostri si nu ii putem lasa in aceste conditii grele si nici nu putem risca sa iesim din casa pentru a-i plimba. Nu incerca sa iesi pe strada cu cainele, nici macar cu masca, daca ai fost plasat in carantina. Carantia este o perioada in care se presupune ca poti fi un pericol pentru ceilalti si ca ii poti infecta, chiar prin simpla atingere a unei balustrade cu mainile.

Este adevarat ca poate fi greu sa stai in casa cu un caine care are nevoi, mai ales daca este unul de talie mare, insa aceasta situatie este una temporara si trebuie sa gasesti un spatiu din casa in care sa ii poti amenaja ceva. De asemenea, poti apela la cunoscuti sau la autoritati sa iti aduca cele necesare in cazul in care ai fost prins nepregatit, mai ales pentru ca acestia ti le pot lasa la usa, fara sa intre in contact cu tine.

Sursa foto: Shutterstock