Apa micelară a fost creată în Franța, în anii 90, iar azi a devenit una dintre cele mai apreciate și căutate soluții pentru curățarea și protejarea tenului. Este o soluție foarte delicată, care îți lasă o senzație de curățenie și prospețime după ce o folosești.

Ea conține granule microscopice denumite micelii, esteri de acizi grași, care imită lipidele din membrana celulelor pielii noastre. Aceste micelii au o proprietate remarcabilă, aceea de a atrage grăsimea, sebumul specific pielii, și totodată particulele de praf și de machiaj de la suprafața tenului. În plus, miceliile, datorită structurii lor speciale, acționează și la nivelul porilor, adunând depunerile din profunzime.

Cum funcționează apa micelară

Soluția micelară curăță și înlătură machiajul rezistent, hidratează și calmează pielea. Aceasta își recapătă elasticitatea, luminozitatea și prospețimea.

Această soluție sau apă micelară nu conține niciun solvent și niciun ingredient toxic pentru piele, astfel că este recomandată pentru toate tipurile de ten. Ea este cu atât mai eficientă în sezonul rece, când pielea se usucă de la frig, și în zilele toride de vară când pielea este bronzată, uscată și dezhidratată.

Nu este nevoie de clătire

După ce cureți tenul cu soluția micelară, dermatologii spun că nu este nevoie să te mai speli cu apă călduță. Vei simți pielea mai fină, mai catifelată, fără să lase în urmă o senzație uleioasă, așa cum se întâmplă cu alte soluții demachiante.

Se recomandă, totuși, pentru persoanele cu tenul gras să folosească și apa termală după apa micelară, pentru a avea o senzație de prospețime și pentru o mai bună curățare a tenului.

Folosește întotdeauna dischete demachiante pentru a aplica soluția micelară și nu propriile degete sau bureți pentru machiaj. Dischetele murdare se aruncă apoi pentru a preveni orice infecție și iritație.