Obiceiul acesta de a intra prin dulapuri este specific multor pisici. Majoritatea fac acest lucru de mici, spre disperarea gospodinelor care își găsesc hainele, încălțămintea sau lucrurile protejate pline de blană.

Când îți găsești pisica în dulap și știi că face acest lucru de când era pui mic, nu este neapărat un comportament atipic. Ea caută doar un loc liniștit, unde știe că nu o deranjează nimeni, mai ales dacă în casă sunt mai mulți membrii ai familiei gălăgioși. Știi doar că pisicilor le place să doarmă mult în timpul zilei.

Teama de alte animale sau de persoane străine

De cele mai multe ori se întâmplă să intre pisica în dulap dacă în casă apar alte animale care vin în vizită. Nu este deloc plăcut pentru ea să primească un câine sau o altă pisică, dacă nu a avut șansa să se împrietenească cu ele. De asemenea, dacă nu a fost învațată cu musafiri, nu va primi prea bine străini în casă și se va refugia pe sub paturi sau în dulapuri.

Nevoia de liniște

Dacă nu ai putut oferi pisicii tale un culcuș adecvat, dacă nu se simte protejată în coșulețul sau în locul ei, atunci va încerca să se refugieze într-un spațiu mai ferit, iar un dulap este foarte potrivit pentru ea.

Încearcă să îi faci pisicii un fel de căsuță acoperită în care să doarmă, dacă știi că este un animal anxios care are nevoie de liniște și care nu suportă agitația familiei.

Când ajunge pisica în dulap, este posibil să fie bolnavă

Există și cazuri în care pisici sociabile, atașate de oameni încep brusc să se ascundă pe sub dulapuri sau în dulapuri, învățând să deschidă ușile. Dacă dispare astfel 3, 4 zile la rând, mergi cu ea la un consult veterinar. Este foarte posibil ca pisica să sufere de vreo boală ascunsă și acest lucru o determină să caute un refugiu.

Este prea jucăușă

Și mai există și cazul fericit în care ajunge pisica în dulap doar în joacă, fără să stea acolo prea mult timp. Instinctul și curiozitatea pisicească o determină să cotrobăie prin casă după cotloane, după noi jucării și noi obiecte interesante pe care le poate roade.