Înainte de toate ține cont de acest sfat pe care ți l-ar spune orice specialist: nu cumpăra nicio saltea de pat, fără să o verifici cât mai bine înainte. Dacă vrei o saltea din spumă poliuretanică, mergi în câteva magazine și verific-o pe pielea ta!

Întinde-te pe saltea, petrece câteva minute pe o parte și alta, revino a doua zi și verifică din nou cum te simți pe o asemenea saltea. Nu te grăbi să cumperi până nu găsești cel mai potrivit model pentru tine, mai ales dacă ai probleme cu articulațiile și coloana vertebrală.

Ce avantaje are salteaua din spumă poliuretanică

De cele mai multe ori, acest material poartă numele de spumă cu memorie, deoarece cu timpul păstrează forma corpului tău și se mulează astfe încât să te simți cât mai confortabil. Spuma este flexibilă, se adaptează în funcție de punctele de presiune ale corpului și este rezistentă în timp.

Pe timp de iarnă, este foarte călduroasă, iar vara poate fi acoperită cu o husă din bumbac satinat moale și subțire, care o face mai răcoroasă.

Majoritatea producătorilor spun că spuma este tratată să nu permită dezvoltarea bacteriilor și să se usuce imediat, chiar dacă transpiri în nopțile călduroase. Este indicat să folosești un material de protecție, pentru a o proteja cât mai mult timp. Dacă o murdărești, iată și soluția pentru a o curăța acasă.

Soluțiile necesare să cureți salteaua din spumă

Soluțiile de curățat nu sunt deloc scumpe.  Ai nevoie de ¼ litru de apă oxigenată, ¼ ceașcă de praf de copt și o lingură de detergent lichid de vase, care este un foarte bun degresant. Amestecă aceste ingrediente într-un bol și toarnă apoi soluția într-un recipient cu pulverizator.

Pulverizează soluția pe pete și insistă asupra celor mai dificile sau asupra celor care au căpătat un miros greu. Folosește o lavetă să freci ușor petele pentru a intra soluția cât mai bine în saltea.

După ce cureți bine, lasă salteaua să se usuce complet toată ziua, în apropiere de o sursă de căldură, lângă un calorifer, spre exemplu.

Câteva sfaturi necesare

Apa oxigenată poate decolora salteaua, dacă aceasta are o culoare galbenă mai închisă. Fă un test înainte, într-o zonă puțin vizibilă.

Pentru a usca mai repede salteaua, folosește un ventilator de cameră sau un uscător de păr setat pe o temperatură medie.

Dacă salteaua nu s-a uscat până seara, când mergi la culcare, pune un prosop gros de bumbac deasupra zonei umede și întinde așternuturile. A doua zi, imediat ce te trezești, dezvelește salteaua și lasă-o să se usuce bine.