Legumele aproape perfecte sunt mai vechi decât ai crede

Niciodată nu vei găsi iarna legume proaspete în supermarket. Când știi că varza se recoltează cel târziu la început de noiembrie, nu o poți cumpăra proaspătă în decembrie. La fel și merele și alte legume sau fructe care în niciun caz nu se recoltează în lunile de iarnă.

Cu ajutorul pesticidelor și a unor substanțe pe bază de ceară care le acoperă și le păstrează coaja intactă, ele rezistă câteva luni în depozite.

Unele legume sunt spălate în hale, dar nu înseamnă că sunt curate

Nu te baza pe legumele ambalate în pungi pe care scrie că au spălate în prealabil. Acest lucru nu înseamnă că sunt sigure pentru consum. Chiar dacă au trecut prin câteva jeturi de apă, ele tot au fost supuse unor tratamente chimice să reziste mai bine pe rafturi. Orice legumă și orice fruct trebuie spălat foarte bine înainte de folosire.

Și chiar dacă au fost bine spălate și ambalate, pe pungile respective sigur au mărșăluit paianjeni, gândecei sau șoricei în diversele depozite și mașini cu care au fost transportate. Tu pui mâna pe ambalaj și apoi pe legume. Deci, spală-te bine pe mâini și spală și legumele după ce le scoți din ambalaje.

Bananele se culeg crude și tari

Bananele nu sunt deloc coapte în copac atunci când se culeg. Sunt crude, verzi și tari. Se folosesc chimicale speciale pentru a opri procesul de coacere și alte chimicale prin care se declanșează și se grăbește procesul de coacere cu câteva zile înainte de a fi distribuite în magazine.

Într-adevăr, bananele au ajuns cele mai iubite și cele mai consumate fructe în toată lumea, dar nu mai sunt deloc niște fructe sănătoase și sigure.

Strugurii pot fi infestați cu păianjeni

Este adevărat că ciorchinii de struguri sunt stropiți cu tot felul de substanțe chimice pentru a omorâ insectele și pentru o proteja fructele de mucegaiuri, bacterii și ciuperci. Dar unii paianjeni pot rezista atacului chimic și pot ajunge acasă, în farfuria ta. Spală foarte bine strugurii cu jeturi de apă rece și uită-te cu atenție printre boabe să nu ai surprize.

Legumele și fructele vechi ajung în compartimentul pentru salate

În multe supermarketuri se vinde acum mâncare deja preparată și salate gata făcute sau legume și fructe tăiate special pentru a le combina în salate. Analizează-le cu atenție, deoarece aici ajung de obicei legumele care nu se vând în timp util. Și nici nu știi cât de bine au fost spălate anterior sau dacă s-au respectat toate condițiile de igienă când au fost manevrate.

foto: 123rf.com