CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Singurul aliment din lume care nu se strică, și anume mierea naturală, nu trebuie depozitate în frigider. De multe ori, umiditatea și temperatura scăzută din frigider favorizează cristalizarea mierii, aceasta se întărește și nu mai simți parfumul ei delicat.

Pe lângă miere, mai sunt și alte alimente care nu trebuie neapărat să stea la rece.

Alimente rezistente care nu trebuie depozitate în frigider

Untul de arahide

Poate fi depozitat într-o cămară răcoroasă, unde nu ajung aburii de la bucătărie. Chiar dacă ai deschis borcanul, acesta se păstrează bine câteva săptămâni, dar ai grijă să nu lași firimituri de pâine la interior.

Pâinea

Dacă vrei să își mențină coaja crocantă, nu lăsa pâinea la frigider, unde se înmoaie din cauza aerului umed. E mai bine să o păstrezi în șervete de bumbac, în cămară sau într-un dulap unde se păstrează o temperatură constantă. Dacă o consumi în cel mult 3 zile, pâinea va fi gustoasă. Dacă vrei să o păstrezi mai mult timp, atunci e bine să o bagi la congelator.

Gemurile și dulceața

Zahărul și acizii din fructe ajută gemurile și dulcețurile să se mențină gustoase câteva zile după ce ai deschis capacul. Nu este nevoie să le ții la frigider, dacă știi că le vei consuma în decurs de o săptămână.

Uleiurile cu termen mare de valabilitate

Uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb, de măsline sau de palmier rezistă în dulap, într-un spațiu răcoros câteva săptămâni. Nu este nevoie să le ții la rece. Doar uleiurile din nuci, arahide sau semințe de struguri sunt mai delicate și trebuie ținute la frigider. 

Legume și fructe care nu trebuie depozitate în frigider

O bună parte din legumele și fructele pe care le ținem în frigider emană un gaz numit etilenă pe măsură ce se coc. Spre exemplu, etilena este folosită pentru a grăbi coacerea bananelor verzi în depozite, ca să arate cât mai bine înainte de vânzare.

Dar și fructele din frigiderul tău emană etilenă și nu este indicat să ții în același compartiment fructele sau legumele care produc această substanță cu cele care pot fi afectate de ea. Avocado, bananele, kiwi, mango, nectarinele, perele, prunele și roșiile trebuie ținute departe de mere, broccoli, morcovi sau de pepeni.

Cartofii, ceapa și roșiile trebuie ținute într-un spațiu răcoros și întunecat, cum ar fi cămara, dar nu la frigider. Temperaturile scăzute din frigider vor afecta gustul acestor legume.

Fructele mai puțin coapte precum perele, piersicile, prunele, kiwi, mango, caisele, bananele sau pepenii trebuie ținute tot în cămară până se mai coc și apoi mutate în frigider, la rece, dacă nu le consumi imediat.

Chiar dacă bananele se înnegresc la suparafață, pulpa fructului nu este afectată și mai pot fi consumate în următoarele 48 de ore.

Citricele pot fi ținute într-o cămară răcoroasă, departe de lumina soarelui, aproape o săptămână. Dar le poți prelungi viața, dacă le păstrezi în frigider în pungi perforate.