Plăcintă de carne din friptura rămasă

Toate bucățile rămase neatinse din friptura de porc sau curcan pot fi puse la congelator după Revelion. Este indicat să le înfășori pe fiecare în folie de aluminiu și să le dezgheți pe rând pentru a pregăti sandvișuri gustoase cu maioneză și castraveciori murați. Sau pentru a le folosi la o plăcintă cu carne, cu aluat crocant și crustă aurie, servită cu o salată de murături.

Sosurile roșii pot fi congelate

Chiar dacă sosurile tale pentru friptură conțin vin, pot fi păstrate la congelator. Când le dezgheți le poți folosi la paste sau la mâncăruri cu carne. Doar sosurile albe pe bază de smântână nu pot fi congelate.

Salata de fructe la congelator după Revelion

Dacă mai rămâne salată de fructe, scurge bine sucul și congelează bucățile de fructe. Le poți dezgheța mai târziu pentru a face o tartă sau ștrudele.

Pâinea se păstrează la rece

Întotdeauna cumpărăm cantități mari de pâine la petreceri și rămâne destul de multă neconsumată. Taie bucăți potrivite și pune-o la congelator, în raftul de sus. O poți folosi la o budincă de pâine sau pur și simplu ca atare, în următoarele zile.

Brânzeturile grase pot fi congelate

Dacă au rămas pe platouri brânzeturi fine, pe cele mai grase și tari le poți congela fără probleme. Dar cremele din brânză cu mirodenii nu pot fi ținute la congelator.

Prăjiturile și tortul

Prăjiturile cu cremă sau cu frișcă nu pot fi congelate, în schimb cele care sunt făcute din aluaturi coapte și fructe uscate pot fi păstrate câteva luni la congelator. De asemenea, torturile cu straturi groase de cremă nu se recomandă să fie păstrate la congelator. Dar nici nu îți vine să îl arunci.

Taie felii tortul rămas, ambalează fiecare felie în folie de aluminiu și pune-o în congelator. Când vrei să mănânci, decongelezi doar câte o felie. Nu va mai avea chiar aceeași consistență cremoasă, dar gustul se păstrează.

foto: Shutterstock