Apa mai rece și mai gustoasă pentru animalele din casă

În zilele toride și pisica ta va aprecia apa rece. Apa din castronelul ei se poate încălzi peste zi și nu va mai bea cu plăcere. Din când în când, îi poți pune și ei un cub de gheață să îi împrospătezi gustul.

Cuburi de gheață pentru florile din ghivece

Unele plante de apartament, care au nevoie de mai multă umiditate pe timp de vară, pot fi udate folosind cuburi de gheață. Pune cuburile pe pământul din ghivece, fără să atingă tulpina plantelor sau rădăcinile, în cazul orhideelor. Se vor topi treptat și vor menține suprafața pământului umedă mai mult timp.

Utilizări ingenioase ale cuburilor de gheață: cum repari urmele lăsate de mobilă în covoare

Dacă un dulap sau picioarele de la masă au lăsat urme adânci în covorul tău moale, curăță bine locul cu o perie, apoi pune un cub de gheață să se topească încet pe firele tasate. După ce s-a topit și s-a uscat zona, folosește din nou o perie de covoare curată să perii firele. Covorul tău va căpăta din nou un aspect uniform.

Folosește gheață să extragi o așchie de sub piele

Ustură cumplit o așchie care a intrat sub piele în palme sau în picioare. Iar copiii nu reușesc deloc să stea liniștiți, să apuci așchia cu o pensetă și apoi să dezinfectezi locul. Folosește un cub de gheață să amorțești puțin pielea în locul respectiv și smulge rapid așchia. Va fi mai ușor de suportat.

Gheața previne infecția, dacă ai arsuri minore

Dacă te-ai ars la cuptor sau la fierul de călcat și ai o arsură minoră, dar care se poate infecta, aplică imediat gheață. Gheața răcorește pielea, amorțește nervii și nu mai simți la fel de tare usturimea și omoară bacteriile care ar putea provoca o infecție în locul respectiv.

Pregătește un sos cremos pentru salata ta

O salată de vară cu multe legume proaspete este și mai bun dacă adaugi un sos răcoritor de iaurt cu mărar sau un sos de roșii picant. Dar, pentru a face un sos cât mai cremos, pune-l într-un bol cu capac, adaugă un cub mare de gheață și agită bine. Gheața se va topi treptat, iar consistența sosului va deveni mai cremoasă după ce îl mixezi bine.

Elimină grăsimea din supele de carne

Dacă pregătești o supă sau o ciorbă de carne și se adună deasupra o cantitate mai mare de grăsime care nu îți place, o poți aduna foarte ușor cu o lingură mare în care ai pus câteva cubulețe de gheață. Grăsimea se lipește de gheață și este ușor de îndepărtat.

sursa foto: 123rf.com