Există câteva idei preconcepute despre congelatoare conform cărora carnea nu poate fi ținută mai mult de trei luni sau legumele nu vor mai fi bune după o lună. Cu toate acestea, alimentele în congelator rezistă mult mai mult timp. Important este ca aparatul să funcționeze perfect.

Carnea tocată

Fie că este de porc, de vită sau de curcan, carnea tocată se poate congela câteva luni de zile, dar se recomandă să se consume după 4 luni, pentru a avea același gust. Carnea tocată se pune la congelator în pungi de plastic sau în folie de aluminiu, după ce a fost stoarsă bine de sucul propriu.

Carnea de pui

Pieptul de pui și chiar puiul întreg pot fi congelate în pungi de plastic speciale pentru congelator timp de 9 luni. În acest timp, carnea își păstrează gustul specific și textura naturală.

Fructele și legumele

Nu toate fructele și nu toate legumele pot fi congelate. Dar cele care rezistă la temperaturi negative, pot fi ținute la congelator între 8 și 12 luni. E bine să fie stropite cu apă și oțet înainte de a fi congelate, apoi clătite cu apă rece și lăsate se să usuce la temperatura camerei, câteva ore, înainte de a fi înghețate.

Cum păstrezi alimentele în congelator

Pâinea

Dacă ai loc în congelator, poți cumpăra mai multă pâine la început de săptămână și o poți congela. Va rezista între 3 și 6 luni, dar sigur va fi consumată mai devreme. E bine să știi însă că numai pâinea de calitate, pâinea pe vatră, densă și făcută cu maia poate fi congelată fără să își modifice textura și gustul. Franzelele pufoase devin gumate după decongelare, și nu mai sunt la fel de gustoase.

Ce alimente mai pot fi congelate și cât timp

Bacon: 1 – 2 luni

Supa și tocănițele: 2 – 3 luni

Peștele gras: 2 – 3 luni

Peștele slab: 6 luni

Păsările întregi: 12 luni

Albușurile: 12 luni

sursa foto: 123rf.com