Friptura de miel, plăcintele și aperitivele pe bază de carne trebuie congelate la câteva ore după ce ai terminat de mâncat, dacă ai cantități prea mari și vrei să păstrezi preparatele de Paște mai mult timp la frigider.

Carnea trebuie tăiată de pe os și împachetată în pungi alimentare sau în folie de aluminiu, înainte de a fi pusă la congelator.

Iar un alt sfat bun este acela de a împărți totul în porții mici, cât să le mănânci la o masă, pentru a nu decongela o cantitate prea mare.

Cât rezistă preparatele de Paște la congelator

Friptura de miel sau de porc, tăiată felii potrivite, rezistă în frigider aproape 3 zile fără să își schimbe gustul, iar la congelator 3 – 4 luni.

Ouăle fierte tari și vopsite se păstrează doar la frigider și pot fi consumate în decurs de 3 – 4 zile. Nu le poți congela, deoarece își pierd gustul și elasticitatea după ce le decongelezi.

Din ouăle fierte poți pregăti alte preparate delicioase precum salate din crudități, plăcinte, rulouri de carne umplută sau sandviciuri.

Garniturile din legume precum cartofi, fasole verde sau ciuperci rezistă în frigider 2 zile, dar pot fi congelate pentru 10 luni cel mult.

Pâinea poate fi ținută în frigider doar o zi sau două, dar nu este recomandat. Este mult mai bine să o congelezi, învelită într-un prosop de bumbac nou și alb, și apoi într-o pungă alimentară.

sursa foto: Shutterstock