Ouăle ținute în condiții bune, la rece, la frigider, mai pot fi consumate și după ce au expirat. În general, ele primesc de la producător un termen general de valabilitate de 30 de zile.

Cu toate acestea, le mai poți consuma încă 7 – 10 zile după ce a trecut termenul de valabilitate înscris pe coajă. Dar este foarte important să le verifici înainte. În general, trebuie să știi că ouăle sunt bune pentru consum între 3 și 5 săptămâni de la data la care au fost ouate.

Testul cu apă, util pentru ouă după ce au expirat

Pentru a fi sigură că vei mânca ouă bune și sănătoase, chiar și după ce au expirat, este indicat să le pui într-un castron cu apă la temperatura camerei. Ouăle care se ridică spre suprafața apei trebuie aruncate. Coaja lor a fost mai poroasă, a pătruns aer și s-au dezvoltat bacteriile.

Ouăle care rămân la baza castronului sunt ouă cu o coajă mai groasă, mai densă, care a păstrat mult mai bine albușul și gălbenușul bun de consum. Ca atare, ouăle care nu plutesc sunt bune în continuare, chiar dacă a trecut de câteva zile termenul de expirare.

Dacă totul e în regulă, poți încerca rețetele de spanac si oua!

foto: Shutterstock