CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Citește și: 3 flori parfumate cu arome exotice, care înfloresc și toamna

1. Mușcata – E fără îndoială una dintre cele mai populare plante găzduite în casele românilor. Dacă pentru adulți nu e un pericol de luat în calcul- seva lor sau frunzele păroase putând duce doar la mici iritații, în cazul copiilor, ingerarea frunzelor sau florilor duce la tulburări digestive serioase.

2. Ficusul – Și această plantă este extrem de des întâlnită în casele românilor. Seva acestei plante este toxică. Adulții cunosc acest aspect și se pot alege doar cu niște arsuri de suprafață pe piele, dacă manevrează greșit planta. Însă copiii își pot pierde viața din cauza aceleiași seve, dacă este ingerată.

3. Crăciunița – Frumoasa plantă cu  frunze și flori roșii, care e oferită cadou mai ales iarna, în preajma sărbătorii al cărei nume îl poartă, e și ea extrem de periculoasă, cu totul. Motivul? Seva lăptoasă pe care o elimină este extrem de toxică, este caustică, deosebit de iritantă pentru piele sau mucoase. În cazul ingestiei, produce de la alergii și arsuri superficiale, la arsuri pe tractul digestiv.

10223825 – rubber plant (ficus), isolated on whiteSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Azaleele te pot băga în comă

4.LeandrulÎntâlnit adesea și în curți dar și în apartamente, leandrul este extrem de îndrăgit de români. Dar pe cât de popular, pe atât de toxic. O singură frunză ingerată de un copil îi poate fi fatală. Frunzele leandrului conține alcaloizi care duc la oprirea inimii în doar 30 de minute de la ingestie.

5. Azaleea – Frumusețea florilor acestei plante o face să fie extrem de bine vândută. Această plantă decorativă nu trebuie să se afle în preajma copiilor, spun specialiștii, Culorea florilor, veselia de culori, o face să fie tentantă pentru copilași. Atenție, însă! Frunzele au peri care pot provoca alergii  iar frunzele pot duce la intoxicații mortale penru copii. Iar în rândul adulților, iritații stomacale, tulburări de ritm cardiac în rândul adulților, convulsii și arareori stări comatoase.

6. Yucca – Ghivecele cu yucca, o plantă cu frunze dese ascuțite, sunt minunate pentru a le face cadou de casa noua. Din păcate, dacă un copil sau un animăluț de casă se apucă de ronțăit o frunză de yucca, apar probleme mari. Yucca produce tulburări ale sistemului dugestiv, stare de greață, vărsături ba chiar și tulburări periculoase ale sistemului respirator.

Citește și: