Dacă ești mamă și ești curioasă cât de înalt va fi copilul tău când va ajunge la vârsta maturității, există o formulă de calcul foarte simplă.

Înălțimea copilului este la fel de importantă pentru părinți la fel ca toate celelalte trăsături. Fiecare mamă ar vrea că băiatul ei să fie înalt și zvelt sau ca fata ei să fie subțire și bine proporționată, suficient de înaltă ca să aibă o siluetă de invidiat.

Dar înălțimea, ca și restul trăsăturilor fizice, se moștenesc din familie. Astfel că formula de calcul a medicilor ține cont în primul rând de înălțimea mamei și de înălțimea tatălui.

În mod evident, sportul, gimnastica, înotul sau baschetul pot ajuta un copil mai scund să crească în înălțime, dar moștenirea ereditară este foarte importantă.

Iată cum poți afla cât de înalt va fi copilul tău

Dacă ai băiat:

  • Adună înălțimea tatălui (exprimată în centimetri) cu înălțimea mamei (exprimată în centimetri)
  • Împarte rezultatul la 2,
  • Adaugă 6,5 cm

Exemplu: 182 + 160 = 342 : 2 = 171 + 6,5 = 177,5 cm

Dacă ai fată:

  • Adună înălțimea tatălui (exprimată în centimetri) cu înălțimea mamei (exprimată în centimetri)
  • Împarte rezultatul la 2,
  • Scade 6,5 cm

Exemplu: 182 + 160 = 342 : 2 = 171 – 6,5 = 164,5 cm

Rezultatele obținute îți vor arăta cu o eroare de maximum unul sau doi centimetri cât de înalt va fi copilul tău la vârsta maturității.

Bineînțeles, sportul, activitatea fizică sau problemele medicale pot influența dezvoltarea fizică a copiilor, dar această formulă de calcul este foarte aproape de realitate și probată pe mii de cazuri.

sursa foto: 123rf.com