Salteaua trebuie curățată temeinic cel puțin de două ori pe an, dar dacă știi că se murdărește mai des, ar trebui să o cureți o dată la trei luni.

Chiar dacă ai o protecție pentru saltea, este posibil ca unele pete să treacă prin materialul de protecție și să rămână imprimate în saltea. De aceea, este bine să o verifici periodic și să cureți imediat petele pe care le observi.

Cea mai eficientă soluție de curățat salteaua

Indiferent de natura petelor, chiar dacă este vorba de pete de cafea, ar fi bine să folosești o soluție din două linguri de apă oxigenată cu o lingură de detergent lichid de vase.

Cu această soluție pe care o poți prepara simplu într-un păhărel de plastic, trebuie să tratezi petele de pe saltea folosind o lavetă albă din bumbac sau un burete curat.

Detergentul dizolvă pigmenții colorați și degresează petele de mâncare, iar apa oxigenată albește. După ce ai curățat petele cu această soluție, folosește o dischetă de vată să aplici apă oxigenată pe zona pătată pentru a împrospăta salteaua.

Dacă sunt pete mari pe saltea, folosește o cantitate mai mare de apă oxigenată și cel mult două linguri de detergent lichid de rufe albe sau de vase.

Lasă salteaua să se usuce la temperatura camerei

După ce ai curățat toate petele, presară bicarbonat de sodiu pe zonele umede și așteaptă cel puțin o zi să se usuce bine salteaua la temperatura camerei. Aerisește pe cât de des poți camera respectivă.

Aspiră apoi pudra de bicarbonat, după ce salteaua s-a uscat definitiv, și întinde iar protecția de saltea și lenjeria ta obișnuită. Abia după ce se usucă bine poți folosi patul și salteaua respectivă.

foto: Shutterstock