Electrocasnicele îți sunt de ajutor în fiecare zi, dar poate nu ai timp să le cureți la fel de des pe cât le folosești. Cu toate acestea, în primul rând aparatura care vine în contact cu mâncarea ta trebuie să fie fără cusur!

Aragazul și cuptorul cu microunde

Trebuie să le cureți și să le dezinfectezi o dată pe lună, chiar dacă, în general, ai grijă să nu rămână pete de grăsime și mizerie în interiorul lor.

Frigiderul

În funcție de sistemul de răcire, frigiderul trebuie dezghețat, spălat și dezinfectat o dată la 3 luni sau la 6 luni.

Robotul de bucătărie

Chiar dacă îl speli bine după fiecare utilizare, o dată la trei sau patru luni ar trebui să cureți și să dezinfectezi toate piesele folosind apă și oțet sau detergent de vase.

Aparatul pentru cafea

Indiferent că ai un expressor scump sau o simplă cafetieră, aceasta se murdărește de la depunerile de calcar și de cafea. În filtrele care nu sunt curățate la timp se poate dezvolta mucegaiul. De aceea, o dată pe lună trebuie să găsești timp să cureți aparatul de cafea cu apă și oțet. Aburii de oțet vor trece prin toată instalația și vor îndepărta depunerile de calcar.

Hota

Filtrele hotei se încarcă de grăsime, dacă nu sunt curățate periodic, cel puțin o dată pe lună. Ai grijă să nu folosești bureți abrazivi sau substanțe corozive și nici aparatul cu aburi. Elementele hotei și filtrele trebuie spălate că apă caldă și detergent folosind bureți moi și lavete. Filtrele de cărbune nu se pot curăța. Ele trebuie înlocuite cu altele noi, conform instrucțiunilor.

Mașina de spălat

O folosești să ai hainele, prosoapele și lenjeria curate, dar trebuie și ea curățată la rândul ei. măcar o dată la 3 luni. O poți dezinfecta pornind-o să spele la cel mai scurt program doar cu apă și înălbitor.

www