CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ceaiurile de fructe sunt apreciate pentru parfumul lor deosebit. Mulți oameni preferă dimineața o cană mare din ceai de fructe de pădure, ceai de măceșe sau ceai din coajă de portocale. Îndulcite cu miere, aceste ceaiuri sunt un adevărat booster pentru energie și te hidratează pentru câteva ore, datorită acizilor și sărurilor minerale pe care le conțin.

Cu toate acestea, ceaiurile de fructe pot ascunde anumite pericole și este foarte important să le cumperi de la producători autorizați.

Coloranți, conservanți și arome sintetice în ceaiurile de fructe

Ceaiul din fructe de pădure, ceaiul din merișoare, ceaiul de afine sau de zmeură sunt un adevărat deliciu, fie ele fierbinți sau reci, combinate cu gheață și mentă.

Însă unii producători adaugă arome sintetice și coloranți roșii în fructele deshidratate pentru a face ceaiul mai parfumat.

Mare atenție ce fel de ceai cumperi! Citește eticheta și verifică să nu fie trecute alte substanțe decât cele care se găsesc în mod obișnuit în fructe: vitamine, săruri și acizi benefici.

Ceaiurile din fructe nu trebuie să conțină arome sau coloranți în plus.

Mare atenție la dantură!

Un alt secret pe care îl ascund ceaiurile de fructe, chiar și cele mai simple și naturale, atacă dantura. Un studiu realizat la Colegiul Regal din Londra arată că persoanele care beau frecvent ceaiuri din fructe au mai des probleme cu dinții, deoarece acizii din fructe atacă smalțul dinților.

Studiul a analizat obiceiurile unui număr de 300 de pacienți care aveau probleme mari cu dantura și dinți tociți sau demineralizați, carii și paradontoză. Cei mai mulți dintre aceștia au declarat că beau zilnic ceaiuri și sucuri naturale din fructe între mese. Cu atât mai periculoase sunt ceaiurile din fructe din comerț, gata îmbuteliate, care conțin foarte mult zahăr și devin mai acide pentru dantură.