Gustul foarte dulce și consistența mierii poate să nu fie pe placul câinelui tău. Unele animale o mănâncă fără rețineri, altele sunt mai circumspecte. Dar mierea pentru câini poate fi administrată ușor, în cantități mici, în combinație cu alimentele lor preferate.
Cum să folosești mierea pentru câini, în hrana lor obișnuită
Proprietățile antibacteriene, antiseptice, digestive și emoliente ale mierii o recomandă drept un leac foarte bun și sănătos, dacă micul tău patruped are probleme de digestie. În acest caz, dacă suferă de constipație sau probleme cu stomacul, este bine să primească două linguri de miere pe zi, amestecată cu biscuiți mărunțiți.
De asemenea, o lingură de miere pe zi poate fi de mare ajutor pentru câinii apatici, pentru câinii mai bătrâni care nu mai sunt suficient de activi sau pentru cei aflați în convalescență după o boală mai gravă. Și în acest caz, mierea se oferă în combinație cu niște biscuiți, cu brânză dulce sau cu gustările lui preferate.
Ține cont să folosești miere pentru câini cu precauție. Cumpără doar miere de calitate și nu îi da câinelui mai mult de 10 – 14 zile miere, deoarece conținutul mare de zaharuri din miere poate favoriza îngrășarea, pe termen lung.
Mierea poate trata infecțiile și rănile superficiale
Dacă ai observat o iritație la nivelul urechilor, o infecție incipientă sau răni ușoare, le poți ”bandaja” cu puțină miere. Aceasta împiedică dezvoltarea bacteriilor și ajută țesuturile să se refacă.
De asemenea, mierea poate fi folosită pentru răni și în alte zone ale corpului, doar că rana respectivă, după ce este dezinfectată și unsă cu puțină miere caldă, trebuie acoperită cu un pansament.
Important este de menționat că trebuie să folosești miere 100% naturală. Mierea falsificată cu zahăr nu va avea niciun efect asupra rănilor, zahărul putând înrăutăți infecția.
Vezi şi curiozități despre câini – lucruri interesante și mai puțin știute!