Carnea de pui, fragedă, cu puțină grăsime și ușor de gătit este în topul cumpărăturilor la orice măcelărie. Carnea de curcan este considerată mai sănătoasă, mai puțin grasă și cu un gust deosebit.

Diferența de preț dintre cele două contează foarte mult pentru orice gospodină, iar carnea de curcan se cumpără mai rar, deși are mai multe beneficii. Cu toate acestea, contează cum au fost crescute păsările, deoarece tratamentele cu hormoni, antibiotice și aditivi se folosesc în mai toate fermele.

Ce trebuie să știi despre carnea de pui

Crescuți în aer liber, cu hrană cât mai echilibrată și bogată în grăunțe, puii sunt foarte gustoși și au o carne sănătoasă. Aceasta conține proteine de bună calitate, ușor de asimilat și trebuie să ții cont că doar 100 g de carne de pui conține jumătate din cantitatea de proteine recomandată într-o zi.

Carnea de pui este o sursa bogată de vitamine din grupul B, în special B3 și B6, dar și o sursă importantă de seleniu și de calciu, minerale esențiale pentru oase și mușchi. De asemenea, carnea de pui este bogată în fosfor, important pentru sănătatea pielii și a dinților.

De ce este mai bună carnea de curcan?

Principala diferență dintre cele două tipuri de carne de pasăre este cantitatea de grăsimi. Carnea de curcan are de două ori mai puține grăsimi și calorii decât carnea de pui.

Dacă pasărea a fost crescută în condiții cât mai naturale, carnea de curcan este foarte bună pentru dietă. Ea conține doar 1 gram de grăsime la 30 g de carne. Aici este vorba de pieptul de curcan, partea cu cel mai mic procent de grăsime. Pulpele și aripile de curcan sigur că au o cantitate mai mare de grăsime, dar nu atât de multă precum pulpele de pui.

Pe de altă parte, carnea de curcan este o bună sursă de acid folic, precum o sursă foarte bună de vitamina B3 și B6, de zinc și potasiu.

O carne de curcan curată, fără hormoni și aditivi, este excelentă în curele de slăbire sau în perioadele de convalescență, ajută inima, reglează tensiunea, sporește imunitatea organismului și menține buna funcționare a sistemului nervos.

Vezi şi carnea de struț – cât de sănătoasă este și cum o poți prepara!

Dacă nu ştii cum să prepari carnea de pasăre, inspiră-te din articolul 10 rețete cu piept de pui!