În articolul de astăzi, vom vorbi despre acele electrocasnice de dimensiuni mici, care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie, pentru că te ajută să economisești timp. De ce să petreci atât de mult timp în bucătărie, când poți sta relaxată, la un serial, pe canapea?

Tipuri de electrocasnice ce îți ușurează munca în bucătărie

Electrocasnicele te ajută să îți termini treaba din bucătărie mult mai repede și îți oferă timpul necesar pentru a te ocupa de lucrurile importante pentru tine. Iată câteva exemple de electrocasnice necesare în bucătărie:

  1. Robotul de bucătărie

Robotul de bucătărie face parte din categoria electrocasnicelor esențiale în orice bucătărie. Sfatul nostru este să investești într-un robot de bucătărie de calitate, pentru că îl vei folosi mult. De ce să stai să frămânți manual aluatul pentru prăjitură, când te poți ocupa de altceva, în timpul în care robotul își face treaba?

Îți recomandăm să ai la îndemână în bucătărie și un mixer vertical pentru sarcinile rapide, pentru că îți oferă flexibilitate: îl poți folosi în orice parte a bucătăriei, atât timp cât ai o priză în apropiere. Robotul de bucătărie este cam greu să îl muți dintr-o parte în alta. În plus, un robot de bucătărie și un mixer vertical te pot ajuta să îndeplinești mai multe sarcini deodată. Spre exemplu, poți lăsa robotul să se ocupe de aluatul prăjiturii, în timp ce tu pregătești crema cu mixerul.

  1. Mașina de tocat multifuncțională

Fă loc pe blatul de bucătărie pentru o mașină de tocat multifuncțională și nu vei regreta. Există pe piață multe modele de astfel de electrocasnice cu accesorii suplimentare, care te ajută să gătești preparate delicioase pentru întreaga familie. Poți toca bucăți de carne, poți mărunți legume, fructe, chiar și nuci.

Mașina de tocat multifuncțională face parte din categoria electrocasnicelor care nu sunt atât de populare în bucătăriile gospodinelor, dar care pot ușura munca semnificativ. În plus, o astfel de mașină de tocat îți va oferi siguranța că mâncărurile pregătite sunt sănătoase. Carnea tocată din comerț are un conținut ridicat de grăsime, așa că cea tocată de tine, acasă, poate fi o opțiune mai bună.

  1. Cuptorul cu microunde

Dacă nu ai încă un cuptor cu microunde în bucătărie, ar fi bine să începi să cauți unul bun, pentru că te va ajuta să economisești timp în zilele sau serile în care nu ai chef de gătit. Există mâncăruri preparate ce necesită doar încălzire sau un timp scurt de gătire, iar în astfel de situații, cuptorul de microunde este varianta cea mai rapidă pentru o cină în familie.

Gândește-te cum ar fi să ajungi acasă după o zi grea la locul de muncă și să știi că acasă te așteaptă copiii bucuroși pentru că le-ai promis la cină pizza. Este destul de simplu să scoți pizza din congelator, să o pui la gătit în cuptorul cu microunde și tu să mergi să faci un duș și să te pregătești pentru o seară relaxantă alături de familie. Cuptorul cu microunde poate fi integrat în mobilierul de bucătărie, deci nu trebuie să îți faci probleme că va ocupa prea mult spațiu pe blatul de lucru.

Alege corect electrocasnicele din bucătărie

Echipamentele menționate mai sus sunt doar câteva exemple de electrocasnice care îți ușurează considerabil munca. Dacă nu ești un simplu amator în bucătărie, cu siguranță te vei gândi să investești și în alte aparate, cum ar fi mașina de făcut paste, mașina de pâine, grătarul electric, deshidratorul, aparatul de făcut iaurt etc. Indiferent de tipul de electrocasnice, trebuie să ții cont de anumiți factori, în momentul în care iei decizia. Nu te opri doar la preț, ci analizează caracteristicile tehnice, consumul de energie, puterea aparatului, părerile altor gospodine.

Dacă ai ajutoare de nădejde, bucătăria poate deveni acel spațiu plăcut, în care te relaxezi și creezi rețete noi și delicioase pentru familie. Ne referim, bineînțeles, la electrocasnicele mici, care te ajută să te miști mult mai repede în procesul de pregătire a mesei, să petreci mult mai puțin timp în bucătărie și mai mult timp alături de cei dragi. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro