CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Păstrează capacele de metal de la sticlele de bere! Câteva dintre ele vor fi utile în casă și în bucătărie. Iar cele de care nu ai nevoie ar trebui duse la un centru unde se reciclează obiectele din metal. Nu le mai arunca la gunoi la întâmplare!

O mini răzătoare

Capacul cu margine tăioasă și ondulată poate fi oricând folosit pe post de răzătoare. Dacă nu ai o răzătoare la îndemână pentru coaja de lămâie sau de portocale, poți folosi capacele de metal. Vei obține fire subțiri de coajă de lămâie, parfumate și delicate pentru a decora o prăjitură sau pentru limonadă.

Capacele de metal curăță legumele rădăcinoase

În loc să mai folosești cuțitul cu care riști să te tai, mai bine răzuiești coaja de rădăcinoase cu un capac de metal. Poți curăța foarte repede și ușor coaja de morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, țelină sau ghimbir. Pana si cartofii noi se curăță mult mai bine de coaja subțire dacă îi răzuiești cu un mic capac de metal. Iar riscul de accident este mult mai mic decât dacă ai folosi un cuțit sau un briceag.

Curăță coaja de usturoi

Protejează-ți manichiura când vrei să cureți coaja subțire de usturoi. Încearcă să o cureți cu un căpăcel de metal și vei vedea ce repede se desprinde, fără să îți mai folosești unghiile frumos lăcuite.

imagine: Libertatea pentru femei/Adina Zamfir