Monica Anisie  susține că reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie.

Ce va cuprinde programa pentru examenele naționale?

Monica Anisie, a anunţat că simulările la examenele naţionale au fost anulate şi că subiectele de Bacalaureat vor fi concepute din materia studiată până la 11 martie 2020 și nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Totodată, demnitarul spune că anul şcolar nu va fi îngheţat, copiii urmând să se întoarcă la şcoală la finalul lunii mai sau în iunie, în funcţie de evoluţia crizei.

„Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus”, a precizat Anisie.

Ministrul Educației a declarat că în ultima perioadă a  avut consultări cu partenerii ministerului cu care a agreat măsurile care se impun. Situația școlară se va încheia cu minimum două note.
Mai mult, calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor.

Admiterea la ciclul de licență în ciclul universitar se va organiza după susținerea examenului de BAC.

Citește și: