Aspirina te ajută să scapi de pete, să împrospătezi florile, să îți cureți tenul și chiar să pornești mașina, când bateria a murit de la temperaturile scăzute. Folosită în medicină de peste 100 de ani, această mică pastilă albă poate avea și alte aplicații. Calitățile aspirinei sunt surprinzătoare.

Aspirina face hainele mai albe

Zdrobește 6 pastile de aspirină, amestecă pudra albă cu un litru de apă caldă și înmoaie bine hainele albe care și-au pierdut strălucirea. Acidul acetilsalicilic albește hainele și scoate petele galbene de la subraț.

 Elimină petele de ouă

Dacă ți-ai pătat hainele cu gălbenuș de ou crud, dizolvă o aspirină în puțină apă caldă și șterge petele cu această soluție. Petele galbene de gălbenuș care, în mod normal, nu ies la spălat doar cu apă și detergent, se vor curăța cu aspirină.

Împrospătează florile

Știi deja că trandafirii nobili rezistă mai mult în vază, dacă adaugi aspirină în apă. Acidul acetilsalicilic, pe numele lui științific, înviorează orice floare și le ajută să rămână mai mult timp înflorite.

Salvează bateria de la mașină

Dacă a murit bacteria și nu mai poți porni mașina, adaugă 2 pastile de aspirină în acidul sulfuric din baterie și vei reuși să conduci autovehiculul până la primul service.

Te scapă de bătături

Dizolvă câteva comprimate de aspirină într-o cantitate mică de apă caldă și adaugă suc de lămâie să obții o pastă moale. Întinde pasta pe bătături și învelește piciorul într-un prosop cald, apoi într-o pungă de plastic. După aproximativ o oră, bătăturile sunt bine înmuiate, astfel încât le poți îndepărta cu o piatră ponce.

Calitățile aspirinei pentru frumusețea ta

Adaugă 2 sau 3 pastile de aspirină zdrobite mărunt în șamponul cu care te speli de obicei și, în timp, vei vedea că nu vei mai avea mătreață.

Dacă vrei să împrospătezi nuanța părului după vopsire, dizolvă 5 – 6 pastile de aspirină într-un vas cu apă caldă și spală-te pe cap.

Pisează mărunt puțină aspirină și umezește pudra cu puțină apă, apoi aplică pe coșurile de pe față sau de pe corp. Aspirina reduce inflamația și vindecă mai repede coșurile purulente, dar trebuie să repeți tratamentul de câteva ori în decurs de două zile, pentru a avea un efect garantat.

Pentru un ten fin și curat, poți aplica o mască din miere, aspirină și ulei de cocos pe care trebuie să o lași să acționeze timp de 10 – 15 minute.

foto: 123rf.com