Pregătește grădina pentru florile de vară și curăță plantele care au înflorit la începutul primăverii și care deja s-au ofilit. Este important să tai tijele ofilite de zambile sau lalele, dar să mai lași frunzele să crească o vreme, pentru a hrăni bulbii din pământ. Pregătește solul pentru noi răsaduri și semințe, sapă-l în adâncime și adaugă compost sau gunoi de grajd afânat. La începutul lunii mai, este bine să plantezi bulbii de vară și anume gladiolele, daliile și crinii, care vor înflori în cursul lunilor iunie și iulie.
Ce semințe de flori să semeni
În diminețile calde din luna mai, poți semăna petunii, regina nopții, maci, gura leului, floare de piatră sau garofițe parfumate. Dintre plantele cățărătoare, pe care le poți semăna pe lângă garduri, încearcă călțunașii portocalii și zorelele mov sau albe.
Tot în luna mai, este bine să semeni florile perene care vor înflori în anii următori: lupin, garofițe turcești, nu-mă-uita, nemțișori sau delphinium, căldărușe, margarete sau cosmos.
Poți cumpăra răsaduri de bănuți, cerceluși (fuchsia), verbene parfumate sau phlox care sunt mai cunoscute la noi cu numele de scânteioare sau brumărele.
Ce legume plantezi în luna mai
În prima jumătate a lunii mai, se plantează răsadurile de castraveți, ardei, roșii și vinete. Acestea sunt plante sensibile la schimbările de temperatură, iar, dacă nu ai un solar și le plantezi în aer liber, în grădină, este bine să aștepți perioada caldă de la începutul lunii mai. Spre sfârșitul lunii mai, este timpul potrivit să plantezi răsadurile de varză, pentru recolta de vară, și să semeni ultima tranșă de boabe de fasole, pentru a avea fasole verde fragedă în lunile iunie și iulie.
sursa foto: 123rf.com