Puține femei se pot lăuda că le place să calce rufele! Pentru cele mai multe dintre noi este o treabă migăloasă, obositoare și care irosește o grămadă de timp. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să calci mai ușor hainele, ca să arate impecabil!
- Întinde rufele la uscat, imediat ce le-ai spălat. Dacă rămân mai mult timp mototolite în cuva mașinii, vor căpăta cute pe care le vei călca foarte greu. Hainele din materiale dificile, care se calcă greu sau care se șifonează ușor, trebuie călcate ușor umede, înainte de a se usca la soare complet.
- Folosește un fier de călcat cu jet de aburi pentru a netezi și cele mai dificile materiale.
- Pune o folie de aluminiu pe masa de călcat și pune peste ea un material din bumbac moale și gros pe care să calci hainele. Aluminiul va reflecta căldura și hainele se vor călca mult mai bine pe ambele părți.
- Evită linia tivului când calci o cămașă sau o rochie delicată. Calcă haina pe dos, până la tiv sau cusături, apoi calcă dincolo de ele.
- Calcă gulerele mai întâi pe dos, pornind din exterior spre interior, pentru a nu se forma pliuri la margini, apoi calcă-le și pe față pentru a îndrepta materialul.
- Prinde pliurile de la fuste sau rochii cu agrafe de hârtie înainte de a le călca. Astfel, materialul va păstra cutele inițiale și vei călca mai ușor.
- Evită nasturii, fermoarele și capsele, deoarece acestea vor strica talpa fierului de călcat.
- Hainele cu dublură se calcă mai întâi pe interior și apoi la suprafață.
- Folosește două prosoape albe din bumbac făcute sul pentru a călca mai bine mânecile și umerii cămășilor și a bluzelor fine.
- Puloverele acrilice trebuie călcate după ce s-au uscat foarte bine, pentru a nu se întinde materialul, și este de preferat să nu folosești jetul de aburi.
- Acoperă cravatele, eșarfele și bluzele din mătase cu materiale de bumbac albe când le calci, să nu le afectezi suprafața lucioasă.
sursa foto: Flickr.com