Rin Tin Tin

Numele acestui câine inteligent este cunoscut și de copiii de azi, chiar dacă nu se mai uită la filmele mute în care a fost protagonist. În urmă cu aproape 100 de ani, prin 1920 – 1930, Rin Tin Tin a jucat în 26 de filme și a furat inimile tuturor americanilor, fiind și azi unul dintre cei mai îndrăgiți câini faimoși.

Câinele ciobănesc german a fost găsit în apropierea frontului, după terminarea primului război mondial, iar stăpânul lui și-a dat seama imediat că este foarte inteligent și că poate fi dresat ușor, deoarece înțelege bine gesturile umane.

Conform articolului ”Câinii din filme”, scris de Wendy Mitchell în revista ”Citizen Canine”, Rin Tin Tin ajunsese la un moment dat să câștige 6.000 de dolari pe săptămână, o sumă fabuloasă chiar și pentru un actor talentat și distribuit în mai multe filme. Ba chiar a obținut cele mai multe voturi la Academy Awards, secțiunea Cel mai bun actor în anul 1929, dar membrii juriului au stabilit totuși că nu este firesc să ia un animal premiul și l-au acordat unui actor american.

Câini faimoși și bogați din filme

Strongheart – inimă de piatră!

Rin Tin Tin a devenit celebru în toată lumea, dar la Hollywood un alt câine a câștigat platourile de filmare înainte lui și, poate, a câștigat și mai mulți bani. Este vorba despre Strongheart, care a apărut prima dată în filmul ”The Silent Call” în anul 1921. Au urmat apoi cinci filme în care a avut un asemenea succes, că a primit o grămadă de bani ajungând de-a dreptul milionar.

Strongheart a fost de asemenea un ciobănesc german, născut în Polonia, dar folosit drept câine polițist în Germania, până când a fost descoperit de un cuplu de regizori de la Hollywood. Stăpânii din America au știut cum să îl dreseze și să îl învețe să joace în filme, profitând din plin de pe urma câinelui.

Toto era de fapt cățelușa Terry

Cine este îndrăgostit de filmul ”Vrăjitorul din Oz” cu Judie Garland știe probabil că micul Toto era de fapt o cățelușă pe care o chema Terry. Micul patruped a fost cel mai bine plătit actor din film după protagonista principală. Dacă Judy Garland câștiga 500 de dolari pe săptămână, Toto sau mai bine zis dresorul lui primea 125 de dolari pe săptămână, mai mult decât dublu față de majoritatea actorilor.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

sursa foto: 123rf.com/shutterstock/wikipedia